Måla vitt som vanligt. Eller låta bli?

Ja, jag har ju en (stor) förkärlek för att måla saker vita. När vi flyttade in i vårt nya sovrum målade jag typ varenda pinal vit. Och otaliga andra möbler och saker har fått hamna under min vita målarpensel de sista åren (tittar vi sådär 15 år tillbaka i tiden målade jag istället allting blått. Och pyntade med solar. Vilket säkert somliga av er läsare säkert minns. Tackochlov har jag kommit över den fasen) .

Pysselbordet har nu fått de där gamla pinnastolarna jag var ute efter. Tanken var att jag skulle leta upp ett par på loppis, men när jag nämnde det i förbigående för svärmor, kom hon på att hon hade ett par gamla i förrådet som stod där till ingen nytta, som jag gärna kunde ta och måla om. Perfekt. Lite rolig kuriosa är att de här stolarna är gamla arvegodsstolar som ursprungligen tillhört släktingarna som Theo och Kasper fått sina andranamn ifrån, nämligen Alfred och Albin. Hursomhelst, tanken har givetvis varit att måla stolarna vita och sedan lägga en sånhär grå liten stolsdyna på. Men nu står stolarna där – och är faktiskt ganska fina som de är. Avlutade, och i varsin brun nyans. De bryter av lite mot alla andra möbler i lekrummet som är vita. Så nu är frågan – ska de få vara som de är, eller ska de målas? Hitills har jag aldrig ångrat någonting som jag målat vitt, men detta är också första gången jag är tvekar. Vad tror ni?

11 kommentarer på “Måla vitt som vanligt. Eller låta bli?”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Annica L

  Måla dem svarta kanske? Bryter av lite också. Men jag vet vad du menar. Har också målat en hel del grejer vita här hemma. Har en byrå på gång som ska bli vit! Dom är fina som dom är också, men det lilla jag har sett av rummet från dina bilder tänker jag svarta eller vita. Kram


 2. Kommentar från: Lotta

  Antingen behåll som de är eller kanske måla svarta? Lite som Annica säger… så bryter det av. Fast åh. Jag tycker de är vackra som de är. Det är ju ”inne” med trä nu… och det blir betydligt varmare på något sätt. :)

  Eller kanske måla i en knallgul färg? haha ;)

  Kram


 3. Kommentar från: Johanna

  Jag tycker att dom är fina som dom är, speciellt den till höger. Den vänstra ser lackad ut på bilden, kanske man kan slipa bort lacken isåfall, men det är väl ett himla jobb. Själv har jag massa grejer här hemma som jag vill måla vita, men jag kommer mej aldrig riktigt för, alltid är det nån grej jag saknar, pensel, slippapper, målartvätt eller färg….


 4. Kommentar från: Johanna

  Såna där gråa sittdynor från ikea köpte jag när vi skulle pimpa vär lägenhet när vi sålde den, men jag har inte använt dom sen dess…. Skulle nog passa i köket men bli så vansinnigt fulla med smulor från allt rostbröd som äts i denna familj ;)


 5. Kommentar från: IaY

  Jag älskar ju vitt så det hade det nog blivit om jag fick bestämma ;) Men det kan ju bli superfint med ngn pastell, typ 50 tals ljusblått? Eller en av varje?


 6. Kommentar från: Kajsa

  Jag tycker du ska låta dom vara som dom är :) Eller måla dom i någon annan färg, tycker vitt är så tråkigt och opersonligt!


 7. Kommentar från: Mimmi

  Solgula röstar jag för, och då inte med baktanke om vårt nya klimat utan på en detalj du hade bakom på bordet. Våga ;) Bara att måla vitt om du inte blir nöjd… Kram


 8. Kommentar från: Mor-mor

  Känn efter ett tag o ha dom i ursprungsskicket!
  Jag gillar dom som dom är!
  Kram mor


 9. Kommentar från: jack

  Låt bli att måla! (Eller så väljer du glada kulörer som gult och turkost.) Något av detta hade jag gjort. :D


 10. Kommentar från: Therese

  Tycker oftast att nästan allt passar i vitt, men dessa stolar, jag vet inte… Känns som om de är fina och personliga som de är, dessutom bryter de av fint mot de vita. Hmm svårt


 11. Kommentar från: Annica

  Vad hände med stolarna? *Nyfiken* :)

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(