Nya rum II

Sovrummet var första delprojektet. Ett nytt rum till vår stora storebror (vårt gamla sovrum) var nästa steg. Och det var som vanligt lite mer jobb än väntat. Slipa, måla, måla lister, flytta en klädkammardörr ut i hallen, bygga upp väggen – ja, en massa pyssel helt enkelt. Men nu är det så gott som helt klart – gardinerna som min svägerska varit så snäll och hjälpt mig sy kom upp häromkvällen. Lite smågrejer ska till som krokar att hänga fotbollsmedaljerna på, skrivbordsunderlägg, pennförvaring och lite annat. Det får komma efterhand som vi stöter på något fotbollsrelaterat. Men – nu har vi ett fotbollsrum till en liten kille som börjar bli stor. Med plats att göra läxor, att spela fotbollsspel, att bygga lego vid legobordet och även lekyta mitt i rummet :love: .

Mattan är beställd Kilands mattor (tyvärr verkar den inte finnas kvar i sortimentet längre). Den stora fotbollsspelaren på väggen har jag hittat hos Unikdekor. Tavlan vid sängen kommer från Lina-Kitchenbloom. Fotbollstyget har vi beställt via Etsy. Canvastavlan (smartphoto) är en bild på Theo, Kasper och en thailändare som spelar fotboll på stranden en kväll på Koh Lanta. Skrivbordet är från Ikea (finns inte i den färgen längre, vi köpte sista exemplaret i orange. Favvofärgen. Och en fin extra färgklick i rummet). På tavellisterna sitter bebisfoton som min vän Linda tog på oss hösten 2005. De första fotbollsskorna får också hänga där. Den lilla fotbollen som står på flygplanshyllan vid sängen är en nattlampa som jag hittat på Tradera.

Nästa steg är att ta tag i det som ska bli Noahs rum – men vi har tryckt på pausknappen ett tag. Under tidig höst passar det bättre att greja lite i trädgården och det kommer finnas tillräckligt många mörka ruggiga höstkvällar att pyssla där framöver. Klädkammaren, som tidigare hade ingång från det som nu är Theos rum, har nu istället ingång från hallen mittemellan två barnrum och tanken är att den ska vara gemensam för alla tre barnen och även möjlig för annan förvaring. Den ska också inredas för att bli så funktionell som möjligt. Men – step by step. Vi är aldrig sysslolösa åtminstone ;) .

Edit: Ruskigt irriterande att den andra högra bilden uppifrån halkat en bit för högt. Verkligen irriterande. Så går det när man har för bråttom. Men nu orkar jag inte göra nåt åt det.

10 kommentarer på “Nya rum II”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: ulle

  Jätte fint ! Vad bra det blev!!!! :-)


 2. Kommentar från: Elenore

  Supersnyggt! Är så imponerad att ni hinner renovera så mycket och så fint!


 3. Kommentar från: Sockergrynet

  Åh så fint!! Nu blev jag sugen på att göra om i sonens rum!! :) Fotbollspelet, vad har ni ställt det på? Något ni byggt själva?

  kram


 4. Kommentar från: Johanna

  Jättefint!
  Kul när man har nåt tema/intresse att bygga på när man inreder. Våra grabbar sover ju fortfarande i samma rum (som verkligen skulle behöva en översyn vad gäller möblemang…)och har det andra rummet som lekrum (fast dom leker nog mest i vardagsrummet) men det känns som det snart är dags att dom får varsitt rum. Fast sen kommer ju lilla syskonet och då har vi slut på rum i bostadsplanet (även om eget rum till den lilla ligger några år i framtiden). Kanske får göra som er och göra sovrum av ”matsalen”, iallafall temporärt tills nån av grabbarna vill/vågar flytta ner i källaren…


 5. Kommentar från: Annica L

  Jättefint! Man blir sugen på att renovera, fast Christophers rum renoverades när vi flyttade in för ca 2 år sen, så än är det väl inte dags att ändra :)


 6. Kommentar från: gottablandat

  Åh så himla fint!! Vilken pojkdröm!!


 7. Kommentar från: Jenny

  Vilket härligt rum!!
  Blir sugen på att ta tag i Max rum!


 8. Kommentar från: Therese

  Vilken fiiint rum han har fått!!


 9. Kommentar från: Pernilla

  Fotbollsbordet står på en ställning/ram som Pär byggt av lite gammalt byggmaterial vi hade liggandes, och sen vitmålat. Funkar fint!


 10. Kommentar från: MillaD

  Wow, ser jattefint ut!!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(