Min barndomsstrand

120528
Igår åkte vi norrut för att fira kusinen som fyllt hela 9 år ♥. Och för lite morsdagsfirande också såklart (lilla mor fick ett betongfat med ljusstake och glasvas som en liten present). Vi hade en riktigt mysig dag med mostern, mormorn och kusinerna Kevin och Ellinor. In i det sista var vi lite tveksamma till om vi verkligen skulle åka upp allesammans, med tanke på Noahs förkylningsstatus, eller om jag skulle köra själv med storkillarna, men han var mycket bättre så vi åkte hela familjen och det gick bara fint.

Efter lunch hemma hos syster packade vi picknickkorgen och åkte ner till stranden där har jag tillbringat oändligt mycket tid under min uppväxt. I många år bodde vi bara några hundra meter ifrån fantastiskt fina Skrea Strand. Trots att vi numera har sett en hel del stränder runt om både i Sverige och i olika länder, kanske främst Thailand och Grekland, är det inte så hemskt många som slår Skrea. Tvärtom tycker jag att många stränder ganska mediokra om man jämför med min barndomsstrand. Både sanden, vattnet och bottnen är fantastiskt fint. För att inte tala om klitterna som omger stranden – där är så fint. Jag har otroligt många glada minnen härifrån – både från soliga sommardagar och sena nätter ;-) . Numera blir det inte så ofta vi är där – vi har ju stränder här nere också även om jag inte tycker de är av samma kaliber – men igår hade vi en riktigt härlig eftermiddag tillsammans. Noah sov gott i sin vagn med ljumma vindar fläktande omkring, Theo, Kasper och Ellinor tog årets premiärdopp (och allesammans invigde sina nya badkläder :smile: ), vi fikade, jag strosade runt och fotade lite, barnen lekte och grävde i sanden. Ljuvligt. Och sedan satte vi oss i bilen och körde hemåt igen – väldigt avslappnade och nöjda med dagen. Och med bilen full av skreasand ;-) . Det kommer mer foton i ett låst inlägg!

Den där eftermiddagen på stranden visade sig dessutom ha varit värsta energiboosten för när vi kommit hem, grillat korv till middag och nattat tre barn satte vi rejäl fart och flyttade in i vårt nya rum – bar ner sängar, möblerade, monterade, skruvade, hängde upp gardiner och piffade. Riktigt skönt att få det gjort – och sedan sov vi som stockar i vårt nya sovrum ♥. En garderobsvägg ska upp, lister runt dörren ska på plats och en byrå som ska målas, sen är hela nedervåningen klar och vi är så nöjda och glada med resultatet!

5 kommentarer på “Min barndomsstrand”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: CissiE

  Oj vilka underbara sommarbilder! Måste jobba lite på beachformen bara innan jag vågar visa mig på någon strand;)


 2. Kommentar från: Annika

  Stränderna i och runt HBG är inga att hurra för. Skrea är fint! Tror bara Tylösand är snäppet vassare. ;-) Och där har jag tillbringat mååååånga dagar och nätter vill jag lova.

  Ses i morgon!


 3. Kommentar från: Mor-mor

  Var verkligen en fin em! Bättre kan inte en mors dag bli!
  Kram mor


 4. Kommentar från: Annika

  Trots att man inte är uppvuxen där, så har ju iallafall jag en HEL DEL goda minnen från just den stranden ;) Fint är det och det är inte än annat att man har ett fånigt leende på läpparna när man återintar stranden i dag…minnena sitter kvar på näthinnan liksom <3 Tack för allt kul du gett mig just här! kram kram


 5. Kommentar från: Fru M

  Har tyvärr inte varit så mycket på västkusten
  Min favoritstrand är på Fårö, Sundersand.

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(