Going bald

Alltså allvarligt. Jag vet allt det där med att man inte tappar något hår när man är gravid och att man därför tappar mer hår efter graviditeten. Men det här är ju rent löjligt. Varning för disgusting bild – men kolla här:

20120423-222150.jpg
Det här är hur mycket hår jag får i hårborsten efter att ha borstat håret efter duschen. Efter att ha borstat håret EN FREAKING GÅNG!! Och då har säkert lika mycket hår åkt ner i avloppet (vilket för övrigt var helt igenproppat och därmed var sjukt äckligt att göra rent idag när jag storstädade i badrummet) när jag tvättade håret. Och jag har tappat så här mycket hår varje dag i typ snart TVÅ MÅNADER! Jag kommer snart bli flintis. På riktigt.

Jag har tappat hår efter de andra graviditeterna också, speciellt när jag började dra ner på amningen, men jag kan icke påminna mig om att det var sådana här kopiösa mängder. Vad göra? Äta nån vitamin? Raka av rubbet och börja om? Sluta borsta håret? Hjäääälp! Så här kan vi inte ha det. Helt enkelt.

9 kommentarer på “Going bald”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Sara

  Been there…
  Inte roligt och lite läskigt men det är nog så det ska vara. Eftersom nästan alla drabbas. Du blir inte flintis denna gången heller. :o)
  Om några månader kommer du istället ha miljoner små korta fjun på utväxt. När jag hade det så, våren 2010, så garvade min frisör och jag när jag skulle klippa mig och hela luggens underhår var fullt av hårstrån som var 2-5 cm långa. :-D


 2. Kommentar från: Bromans Bravader

  Känner tyvärr igen det där.
  Hade på något märkligt vis fått för mig nu tredje gången jag var gravid att det var just under graviditeten man tappade håret och inte under amningen. Så jag var så sjukt nöjd med att jag ju inte tappade håret (såklart). Men sen ca 3 månader efter födseln så började det… chock!!!!
  Men det går över… det är det enda jag kan trösta med!
  Kram


 3. Kommentar från: Pernilla

  Känner igen detta, tyvärr. Började för mig när Ella var 3 månader.
  Min frisör sa att inget hjälper…bara stå ut. Jag klippte mig kort.
  Kram


 4. Kommentar från: Mrs. b

  Ja det där hör ju till saker man har förträngt… Inte alls kul förstås! Jag tror inte det finns så mycket att göra än att härda ut. Hur jobbigt det än är i stunden. Kram!

  (Förresten, en helt annan fråga – har du nåt bra arbetsflöde för att blogga bilder från iphonen? Jag är nybliven ägare (utan sim-kort ännu, men det är en annan historia), och har inte helt utforskat möjligheterna. Men det kanske är så att man måste passera datorn innan dom kommer upp på bloggen, om man vill minska på formatet?)


 5. Kommentar från: Jenny

  Det finns inte mycket att göra åt. Sen syns det styvt tappar mer hår för att det är längre. Hade du varit korthårig så hade du säkert tappat lika mycket men sett betydligt mindre. Tyvärr så tappar jag fortfarande massor med hår :( och jag är verkligen inte nyförlöst eller ammar. Kram


 6. Kommentar från: Lena

  Så det är inte bara jag som drabbats. ;)
  Det är verkligen läskigt så mycket hår man kan tappa dagligen. Dessutom måste jag också dammsuga dagligen för att det ligger så mycket hår på golvet. Vågar inte tömma centraldammsugaren för då får jag väl en verklig chock av hur mycket hår som jag tappat. Jag är förundrad att det faktiskt finns lite kvar på huvudet. :)


 7. Kommentar från: AnnnaJo

  Japp, känner igen det där. Tycker att jag hittar mitt hår överallt i lägenheten. Min son är nästan 6 månader, så vi har nog samma problem :)


 8. Kommentar från: jack

  Kan inte heller minnas att det var så DÄR mycket men jag minns mycket väl att flintis-skräcken slog till. :razz:


 9. Kommentar från: Hilda

  Jag tappade kopiösa mängder och hade stora flikar upp i pannan. Numera är det på väg ut så jag har istället fyra cm utväxt vilket inte heller är så snyggt när man har uppsatt :-)

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(