Solokvist & online backup

Ja. Storkillarna är på Highland Games och jag är själv hemma med minsteprins och lurven. Båda sover gott, Noah i sin säng och Biggles husses säng :love: . Huset är ovant tyst. Jag har pysslat med lite foton – och min plan var att komma ikapp med bland annat bilderna från Danmarksresan i somras. Så blev nu icke fallet – helt oförklarligt har merparten av fotona försvunnit från extern hårddisk och från skiva, alltså FRÅN TVÅ STÄLLEN. Hur är det möjligt? Det är fan inte möjligt. Ändock. ALLA andra foton från samma månad, augusti, finns där de ska finnas i sina respektive mappar, och jag har kopierat till den externa hårddisken och bränt på skiva samtidigt. Ändå har det försvunnit massor, så gott som alla, foton från vår fina semester i somras. Och därmed från Theos sexårsdag. Allt jag har kvar är några få foton som jag redigerade till bloggen för länge sedan, och dessa la jag nu tills vidare i den föga inspirerande reseberättelsen. Skräp är det. Skräp! Jag fattar ärligt talat inte hur det har gått till. Dubbel backup och ändå. Och allt annat finns där. Dessutom har jag ju redigerat några foton därifrån tidigare, så de har ju funnits där från början. Otroligt.
120421
Så nu börjar jag givetvis (för hundrade gången sådär) fundera på det där med att skaffa någon sorts backup online, nån sorts storage någonstans. Helst någon som typ tar backup på sig själv bara jag lägger in fotona i datorn och som kostar gratis. Eller åtminstone väldigt lite. Nä, skämt åsido, men jag vet att det finns mängder av alternativ till backup out there – vad använder ni? Jag vill ha smidighet och mycket plats för liten peng :smooch: .

Så nu lägger jag ner projektet för ikväll. Jag tänker lägga mig i soffan och sura ett tag. Med en skål ostbågar.

4 kommentarer på “Solokvist & online backup”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Elenore

    Men så surt! Jag hade blivit både tokig & ledsen på en gång.
    Har också funderat på det där med extern lagring. Blir nog hos Telia för vi bredbandet hos dom. Bara det att det kommer ta massa dagar att ladda upp alla bilder första gången, sen ska det tydligen vara väldigt smidigt.


  2. Kommentar från: mammadagar

    Usch så trist!!

    Jag har backup online via Telia. Eller ja det är hos Storegate tror jag (Telia har väl samarbete med dem). Det kostar mig 29 kr i mån och det är värt varenda krona tycker jag.

    Jag väljer själv vilka mappar jag vill ska laddas upp och det gör de automatiskt. Jag behöver aldrig ens fundera på saken. De lagras i exakt de mappar som jag har på min dator så det är lätt att hitta även på online-lagringen.

    Utrymmet är förresten obegränsat vilket är ett plus.


  3. Kommentar från: Nina

    Google Drive har äntligen lanserats! Har snackats länge om det, tros vara största konkurrenten till Dropbox. Finns även Box.com. Kan inte priser el storlek på utrymme, men kan vara värt att kolla upp.


  4. Kommentar från: Catharina

    Sugarsync är billigare än Dropbox och har mer utrymme i sin gratisversion. Men ingen lösning jag tittat på hittills har tillräckligt med utrymme för mina bilder utan att bli svindyrt. De tar ju massvis med plats… Så ska bli spännande att se om du hittar något. Vi använder Sugarsync för backup av dokument och det fungerar fint (automatisk i bakgrunden).





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(