Home sweet home

120326
Vi är hemma nu. Tre veckor i Thailand och många erfarenheter rikare. En hel del oönskade sådana. Det som inte dödar det härdar heter det ju och vi har lärt oss en hel massa om sjukvård i ett annat land, om hur man får hjälp hemifrån på bästa sätt och om hur man klarar mer än man tror. Vi har också fått en del av det där vanliga som vi älskar med Thailand; geniun thailändsk vänlighet, fantastiska stränder, värme, massor av bad, underbar mat, solnedgångar, tid att läsa böcker, spela spel, prata, bara vara. Det kommer mer om resan framöver; en sedvanlig reseberättelse med massor av foton givetvis, men även tankar (låst, precis som nedan) kring Noahs sjukhusvistelse och vad vi var med om där.

Det blev en annorlunda resa den här gången. Tack och lov avslutade vi med den fina delen – det hade varit hemskt att åka hem direkt efter den långa sjukhusvistelsen – nu fick vi istället lugna dagar på härliga Koh Lanta tillsammans innan vi åkte hem. Även om vi enligt doktorns ordination höll Noah inomhus och därmed fick dela på oss en hel del, hade vi det helt okej. Det bästa med att ha kommit hem igen är faktiskt att ha nära till ett tryggt och välkänt sjukhus. Och att slippa fler myggbett. Jösses vad myggen varit envetna den här gången. Jag har typ hundra sönderkliade bett. Och så har vi fått hem den lurvige igen. Så nu är familjen komplett – alla sex är hemma. Trötta, men hemma och tillsammans. Hemresan tog från dörr till dörr 26 timmar inklusive 5 timmars väntan på flygplatsen i Bangkog, men det gick fantastiskt bra. Barnen är så himla duktiga när vi reser! Dessutom sov alla tre så gott som oavbrutet i sju timmar under långflygningen på vägen hem.

Hemma i Sverige väntade våren när vi landade igår. Och sommartid med ljusa kvällar! När vi kom hem stod fina tulpaner från köksbordet från våra grannar som vaktat huset åt oss. Vi bjöds på grillunch utomhus och solen sken och vi tog fram sittdelen till Noahs vagn för han har vuxit massor medans vi var iväg. På det stora hela känns det helt okej att vi är hemma igen. Men min kropp hänger sig envist kvar vid Thailandstid och tror således att det är mitt i natten nu. Därför avslutar jag årets mest osammanhängande blogginlägg och går och lägger mig istället – Godnatt!

4 kommentarer på “Home sweet home”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: annika

    Jag beundrar din styrka och ditt mod under resans gång. Men som du skriver, man klarar d mesta när d gäller för barn och när man vet att man har stöd även om d inte alltid finns inom räckhåll. Jag är som sagt imponerad:-) Kram Esen


  2. Kommentar från: Therese

    Välkomna hem!


  3. Kommentar från: Mrs. b

    Välkomna hem!
    Underbar strandbild!


  4. Kommentar från: Tittilina

    Välkomna hem!
    Förstår att det känns tryggt att vara tillbaka i hemtrakterna igen.
    Älskar din vackra strandbild.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(