Hejdå!

081220
Sedan Theo var liten, liten bebis har han somnat med sina älskade nappar varje kväll. Idag postade han dem, tillsammans med en teckning och ett litet brev, till Tomten, som ska ha napparna till Tomtebebisarna (vi valde att skicka dem istället för att ge dem till Tomten på julafton – vi kanske inte skulle lyckas så bra med en eventuell nattningsfight just på julaftonskväll… För övrigt funderar jag lite på vart posten kommer skicka kuvertet där det står Till Tomten, Tomteland, Sverige på :mrgreen: .) Det är ju faktiskt bara bebisar, som Kasper, som har nappar, det har Theo full koll på. Och jag tror han var redo att släppa dem. Han har enbart haft dem på natten sedan tidigt i våras, så nu var det dax.
Faktum är att jag tror det nästan var en större grej för hans föräldrar att skicka napparna :oops: – Han är redan så stor och växer så fort, vår lille kille!

När Theo kom tillbaka från turen till postlådan, var han nöjd och glad och när han gick ut till lekstugan för att ställa ut kvällens grötskål till Tomten (det verkar som om vi får göra det fram tills julafton :wink: ) hade Tomten minsann redan hunnit lämna ett litet tack i form av ett paket. Paketet innehöll en nattlampa att ha som mys på rummet istället för napparna. Väldigt passande, eftersom Theo drömmer mycket om både vargar, troll och annat just nu.
Ett visst mått av ledsamhet blev det vid nattning ikväll – konstigt vore väl annars. Men efter en liten stund sov han gott, precis som han brukar. Så stor, och ändå så liten!

För övrigt prövar han vårt tålamod flitigt för tillfället. Alla gränser ska testas, och han försöker ständigt se om det går att tänja på regler och saker som mamma har sagt, om man kanske frågar pappa istället. Theo kan vara imponerande envis och det känns skönt att vi har en lite längre ledighet framför oss nu, så han får klart för sig att mamman & pappan faktiskt kör enad front :wink: .

12 kommentarer på “Hejdå!”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Fia

    Nämen… SÅ duktig Theo är!!! Hoppas att han sover gott i natt utan nappen!

    Kram!


  2. Kommentar från: Lind

    Vad duktig han är, våra killar är snart 4 och har nappen i princip dygnet runt fortfarande:(
    Har också pratat om att ge dom till tomten men vi får se om vi orkar ta fighten, inte roligt att ha två ledsna killar på julaftonskvällen.


  3. Kommentar från: mormor

    Min lille vän! Det är ett stort steg! Tomten blev ju jätteglad att få så många till bebisarna!
    Kram min duktige lille ”store ” kille!
    Mormor


  4. Kommentar från: Anna

    Stora duktiga Theo! Smart att posta dem, det ska vi med göra när det blir dags. Tack för det tipset! Blir nog inte förrän till nästa jul men i allafall!

    Ha en riktigt skön jul!
    Kram


  5. Kommentar från: Ulle

    Visst vaxer dom sa det knakar! Vi Stallde Kines nappar pa mormors tradgard och ropade att han kunde ta dom o ge dom till tomtebebisarna. Tillsammans med alsklingsfilten :( Stort for mamman…

    Psst, kan faktiskte beratta vart napparna tar vagen;) Har ju jobbat i receptionen pa postens huvudkontor;) Och Det kommer in saaaa mkt nappar, onskelistor till terminalen i solna och arsta att man inte fattar. Sa det ar dit dom aker…:) Sen laggs dom i stora kartonger med alla tackningar o div annat….och sparas ett tag. Sen kanske d blir energi?

    Kul att tomten lamade en tallrik grot! God jul vannen!


  6. Kommentar från: Annika

    Vi tänkte att Moa också skulle ge napparna till tomten… Men hon tyckte inte alls det var någon bra idè… hi hi… Så vi får nog sikta in oss på nästa år i stället.

    God Jul!


  7. Kommentar från: Linda

    Vilken duktig lite kille… =)
    Kommer säkert gå jättebra.

    GOD JUL!
    kram


  8. Kommentar från: Sara

    Vi har gjort samma sak med K nu. Vi pratade om det för några dagar sen och hon slutade med dem direkt. Inga som helst problem. Hon har nu sovit 4-5 nätter utan dem och inte varit nåt krångel alls vid läggning. Jag tycker det är så konstigt så jag tror knappt det är sant!! Hon som var så kär i sina tuttisar :-P
    Idag slog vi in paketet till tomten med alla napparna och efter en liten stund sa hon ”ska vi öppna paketet nu?”. Och då pratade vi om det igen och jag sa ju åt henne att det är ju till tomten och att han får ge dem till nåt annat barn som behöver dem. Då var det OK igen. :wink: Men jag tror säkert det kommer ”återfall” då hon kommer sakna dem och då det blir lite gråt och gnäll…

    Hon har ju också haft sina bara på natten i över ett år nu men det är ju just det där vid läggningen. Man var ju lite rädd att alla rutiner och hennes fina fasta tider skulle bli rubbade. Men jag är så glad att det har funkat så bra!

    Men visst känns det lite konstigt också att de blivit så stora. :oops:


  9. Kommentar från: Annika

    Vad duktig han är! Jag vet vart napparna hamnar. På just tomteland utanför Mora. Det är en jättetrevlig park att turista på med barn. De har pyntat ett helt rum inne i tomtens hus med alla nappar som barn skickat till honom.


  10. Kommentar från: Anneli

    Vi tänkte göra samma sak med Maja men hon är inne i en orolig fas på nätterna nu så det känns inte som ett bra läge. Kanske får bli Påskharen som hämtar napparna istället!


  11. Kommentar från: Nina

    Klart Tomtebebisarna ska ha napparna – store Theoplutten. :heart: Kanske måste hitta ett nytt namn på min älsklingsplutt nu? :???:


  12. Kommentar från: Linda J

    Bra jobbat Pernilla! Men så är du ju också pedagog:). Jag tror det kommer gå galant utan nappar. Han var ju helt med på noterna verkar det som. Ha en riktigt skön jul så ses vi den 27de. Ser vi fram emot!! Kram!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(