Skrattretande sopcirkus

Soptömningen hos oss är ett samtalsämne som dryftas, skrattas åt och förvånas över med jämna mellanrum i vår bekantskapskrets. Och igår kulminerade det hela i en vild jakt på sopbilen :dead: .
Lite bakgrundsiformation för att få insikt om hur svår soptämningen är till vardags…:
Vi har tre tunnor.
Tunna 1, med kartong, organiskt, restavfall och färgat glas töms måndagar jämn vecka.
Tunna 2, med tidningar, ofärgat glas, konservburkar och hårdplast töms måndagar udda vecka, men bara var fjärde.
Tunna 3, med trädgårdsavfall, töms fredagar jämn vecka.
Till saken hör att vi inte bor precis vid vägen där sopbilen stannar, utan soptunnan måste dras en bra bit på cykelbanan till rätt plats.

Låter det enkelt? Det är det inte, kan jag meddela. För att klara logistiken kring soptömningen har vi satt larm på våra mobiltelefoner som ringer varje söndag och torsdag kväll klockan 21 (som ren kuriosa kan jag berätta att soplarmet på mobilen gick igång mitt i natten när vi var på semester i Thailand förra året, varpå både jag och Pär flög upp i sängen -Soporna!! :mrgreen: ). När soplarmet går får vi bege oss till griffeltavlan i hallen för att studera sopschemat som finns nedskrivet där, och försöka utröna om någon tunna ska ut, och i sådana fall vilken. Well well.

Så igår, tidig söndagsmorgon vid kvart över sju, kommer Theo in till oss, glatt förkunnande att sopbilen är ute vid vägen. Nej nej, det kan inte stämma. Total förvirring i sovrummet. Vilken dag är det egentligen?? Sopbilen ska ju inte komma nu?!?? Upp med persiennen och vad ser vi? Herregud, ungen har ju rätt! Sopbilen är därute och på väg att köra. Utan att tömma vår tunna. Katastrof inför julen!!

Sällan har min man kommit så snabbt upp ur sängen, i första bästa klädesplagg tillgänliga, ner för trappan och ut. Sopbilen rullar och han springer. I full karriär, efter sopbilen. 07.15 God Morgon. Vilken syn :mrgreen: . Tack och lov backar sopgubben tillbaka, och tunnan blir tömd. Något upprörd ifrågasätter Pär givetvis varför i hela friden de tömmer soporna en söndag morgon. Och svaret blir att vid storhelg ändras tömningsdagarna ibland.
Hade vi missat de där två annonserna i lokaltidningen som meddelade ändringen? Eh… Ja, vi prenumererar ju inte ens på lokaltidningen!! .

Nåväl. Slutet gott, allting gott. Pär fick en tidig joggingrunda och tunnan blev tömd. Jag kunde dock inte hålla mig ifrån att skicka iväg ett (vänligt) mail till Renhållnings AB idag, för att påpeka att det kanske vore på plats att se över det aningens förlegade informationssystemet företaget använder sig av – och jag passade även på att komma med ett par konstruktiva förslag till hur systemet skulle kunna effektiviseras. Med vändande e-post fick jag ett ganska nosigt svar tillbaka, där det kontentan var att om vi inte läste lokaltidningen, alternativt lyssnade på lokalradion, där man minsann också hade informerat, fick vi i princip skylla oss själva. Jag svarade (givetvis) tillbaka, denna gång i en inte lika mild ton, och jag antar att jag nu har startat ett sopkrig :wink: . Vi får se vart det slutar.

Anekdoten kring den skrattretande sopcirkusen slutar i vart fall nu, åtminstone för tillfället :smile: . Och ja, jag är fullt medveten om att det faktum att jag retar upp mig så in i norden på soptömningen kaaaanske kan ses som ett tecken på att jag är hemma liiiiite för mycket :yum: . So long!

9 kommentarer på “Skrattretande sopcirkus”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Cybertjejen

    Shit vad jobbigt det låter med 3 olika hämtningar


  2. Kommentar från: mormor

    Hej! Jag sitter o skrattarför mig själv! Detta är helt vansinnigt även utan denna ändring vid storhelg!
    Det är rätta takter att kontakta dem! Men du hade säkert reagerat o retat dig även om du jobbat heltid!
    Ett förslag: Ett enkelt informationsblad till hushållen vid ändringar. Så många storhelger har vi inte! Måste ju gå att få ett enklare sätt! Hoppas mer hushåll reagerar! Vore en enkät till hushållen för mycket begärt?
    Kram mor


  3. Kommentar från: Sara

    Haha! Visste väl att det fanns en krigare i dig Pernilla. Jag har äntligen lyckats få icke namngivet tågbolag att återbetala direkt till konto istället för i värdecheckar… :wink: Lycka till mot sopbolaget!


  4. Kommentar från: Ulle

    HAHAHHA, Dagens skratt..det tackar vi for!


  5. Kommentar från: Sara

    Åh men hjälp… jag har ju nog att hålla reda på våra två tömningar. Så pass att vi gjorde ett hål i vår häck så nu står våra tunnor alltid ute vid vägen så vi slipper ställa fram dem :mrgreen: Det vore ju katastrof ifall man missade en tömning för den blir ju rätt snabbt full med blöjor och annat :dead:


  6. Kommentar från: Linda

    Men gud vad rörigt det låter, jag har fullt upp med att hålla kolla på 1 soptunna som skall tömmas varannan vecka.
    God Jul


  7. Kommentar från: Maria

    Ha ha! Ha en bra julförberedelsedag!! Eller var det julafton redan imorgon? :mrgreen:


  8. Kommentar från: Nina

    Hahahahaha! Åh, jisses, så roligt :mrgreen: Jag ser det framför mig, hur han rusar upp, grusig i ögonen och bara slänger på sig nån tröja och ett par brallor – och hur Theo fnissar och hoppar och tittar ut genom fönstret för att se sin pappa i flygande fläng jaga sopbilen. Moahahaha!

    Och du – menar du Lokaltidningen eller den lokala tidningen? För den förstnämnda är ju gratis… :wink:

    Jaja, husfrun – vi ses senare. Kram!


  9. Kommentar från: Annika

    Ha ha… det är ju samma cirkus som när vi ska få våra tunnor tömda. Den där tunnan som ska tömmas var fjärde vecka har vi svårt att komma ihåg och har glömt två gånger redan. En gång var de dock snälla och gick runt huset och hämtade den (ja, vi ska också ställa ut vid vägen). Men den andra gången blev här fullt…

    Trädgårdsavfallet har vi dock inga problem med nu eftersom de inte tömmer vår trädgårdsavfallstunna under vintern. Tömmer de er på vintern? Dock så är den där tunnan full eftersom vi självklart glömde den när det var sista tömningstillfället av den vecka 49. *suckar*

    Sköt om er!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(