Tomtegröt

081219
Julfirandet återfår barndomens skimmer när man fått egna barn tycker jag. Förväntan, spänning, förberedelser… Theo är så spänd på tomten, på var han bor, om han har mycket att göra, hur han kan veta om alla barnen varit snälla, hur han ska hitta till oss och annat väsentligt.

Häromdagen funderade Theo på om det kanske kan vara så att Tomten bor i hans och Kaspers lekstuga ibland? Mamman nappade genast, och höll med om att det gör han säkerligen. Theo konstaterade då att om han nu bor därinne, måste vi ju bjuda på något att äta. Eftersom Tomten gillar gröt, kokade vi således igår eftermiddag lite gröt som vi la upp i en skål och kryddade med kanel & socker. Theo bar andaktsfullt ut skålen och dukade med sked på bordet i lekstugan.
I morse var förväntningarna stora när Theo sprang ut till stugan – hade Tomten ätit upp? Och minsann – skålen var tom!

Kan det bli mer spännande när man är tre år och det är en knapp vecka kvar till julafton :heart: ?

12 kommentarer på “Tomtegröt”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Linda

    Åh, vad spännande.
    Klar tomten ätit all gröt… =)

    Kraaaam


  2. Kommentar från: Ulle

    Saklart Tomten bor i er lekstuga…:) Bevis- han at ju upp groten!

    Kanske ska ja saga till Kine att Tomten bor hos Theo i Skane i hans lekstuga:) Tror du hon nappar?) :) hahah!
    Sjalv brukar ja peka ut vitskaggia farbroder i centrum/pa stan etc…’ Kolla Kine, nu ar tomten har o kollar sa att alla barnen skoter sig nar dom ar med mamma o handlar’
    Sen att den vitskaggiga gubben ofta luktar sprit o bar pa en bolagskasse e en anna femma, dock har hon inte hajajt just den biten an ;) haha!


  3. Kommentar från: Sabina

    Åååå så mysigt! :-)


  4. Kommentar från: Pia

    Ja visst är det härligt!

    När L var lite var han ju säker på att tomten kom genom skorstenen på natten mot julafton. På kvällen ställde vi alltså fram en skål gröt utanför öppna spisen och visst var den tom på morgonen :heart:


  5. Kommentar från: Mimmi

    Haha. Han är för underbar Theobubben. Längtar att få se er snart. Fin layout btw flikar hon in ett par veckor senare, men öppnar datorn för första gången idag på 2 veckor. Kram och trevlig helg!


  6. Kommentar från: Cybertjejen

    Så gulligt!
    Klart att Tomten bor i killarnas lekstuga
    Hoppas att tomten kommer med massa fina paket till Theo nu när han har gett tomten gröt

    Kram


  7. Kommentar från: Annika

    Mysigt!


  8. Kommentar från: Nina

    Så härligt! Tänk att han varit och hälsat på i er lekstuga! Och det är klart att Tomten vet att Theoplutten varit snäll, jag berättade det för honom sist jag stötte på honom :-P


  9. Kommentar från: Sara

    K förvånade mig häromdagen när hon sa att det inte är riktiga tomten som kommer hem till oss. Och att hon skulle rycka av honom kläderna för att visa det :-P Haha! Antar att de pratat om det på dagis och kanske några av de lite äldre barnen insett att tomten faktiskt inte finns…

    Haha, spännande med gröten. Vilken toppenbra idé!


  10. Kommentar från: mormor

    Vad mysigt! Jag kan se honom framför mig när han bär ut gröten ! Tomten får nog ha ett paket av oss när han hälsat på! O det skall ligga på samma ställe som gröten brukar stå!
    Jag tror att en liten kille gärna följer tomten dit för att visa!
    Kram mor-mor


  11. Kommentar från: Maria, Fille och Cosmo

    :smile:
    Det är bra att ni är snälla mot tomten och ger honom gröt och tak över huvudet så han även orkar åka hela vägen upp till Idre och besöka oss på julafton.
    I morrgon bitti (tidigt, tidigt) åker vi. Ska bli så skönt att komma upp till snön och tid tillsammans efter en jobbig höst fylld med jobb och flera omgångar av sjukskrivningar/VAB.
    Vi ska bara komma igenom dagens alla förberedelser. Tvätta, packa, handla, köpa julklappar…

    Många, varma God Julkramar till dig och grabbarna. Hoppas ni får en underbar, underbar jul.


  12. Kommentar från: isabels värld

    Åh vad kul! Så spännande för Theo. Här hemma är misstankarna stora mot tomten. Min stora tjej (7år) tvilvar starkt på den riktiga tomtens existens och har såklart meddelat mellankillen Eddie (4 år) om läget. Jag försöker så gott det går att övertyga dem =) Jag märker ju på dem att de väldigt gärna vill tro på tomten.

    Hoppas du har en mysig helg! kram Pernilla





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(