Världens starkaste björn

100830
Theo är stormförtjust i Bamse – det är verkligen en höjdpunkt när det kommer en ny tidning i brevlådan. Lillebror är stormförtjust i allt som storebror gillar, så Bamse är således även hans idol. Jag tycker att Bamse, som är toksnäll, stark, en bra vän, rättvis, modig och som alltid vet skillnad på rätt och fel, är en ganska skön kontrast till många av de där gräsligt fula, men stencoola figurerna som Theo också gillar (BenTen, StarWars, Spiderman – you name it). Trots att det kan bli minst sagt klyschigt emellanåt, så kommer det ofta någon lärdom när vi läser tidningen. Dessutom är Bamses äventyr ganska spännande emellanåt. Skalman är för övrigt också spännande för en femåring – hur gör han alla sina uppfinningar egentligen?? Sannolikt är det Skalman som inspirerat Theo till sitt senaste yrkesval – han ska faktiskt bli just uppfinnare. När han har byggt sin raketbil, som har pratar om och planerar för så gott som dagligen har han lovat att uppfinna ett sånt där bord som Skalman har åt mig – ett sånt där som går och gör frukost på sängen åt en genom att man bara trycker på en knapp. Vore finfint faktiskt.

Jag är inte speciellt glad för tröjor med stora tryck på till barnen i vanliga fall, men just vad gäller Bamse så uppmuntrar jag gärna deras fascination för den där björnen. Tröjorna i Lindex senaste Bamsekollektion är riktigt fina på alla sätt och vis. Och barnen gillar dem – Theo har fått en grönblå med Bamse och Kasper en rödvit med Jansson.

7 kommentarer på “Världens starkaste björn”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Hilda

    Elvis är galen i Basse, Banan och Skutten. Han blev toklycklig när han fick en t-shirt med vänenrna på.


  2. Kommentar från: Lotta {ohlovely.se}

    Så fina så. :)


  3. Kommentar från: Akinna

    Jag har en kompis som också älskar Bamse trots att hon är 31 år. Hon har prenumererat sedan vi var små.

    Typ 24-25 år eller nåt.

    Det skojar man intemed henne om… ha ha..

    Kram.


  4. Kommentar från: Gummigutta

    Bamse går hem här också. Om Theo vill ta patent på några av sina framtida uppfinningar så kan han kontakta mej ;)

    mvh patentingenjören


  5. Kommentar från: Gunnel

    Min dotter som är 37 år älskar Bamse. Hon prenumererade på tidningen i många år och har sparat allt. Nu prenumererar hon faktiskt på Bamsebiblioteket. Det är böcker med tidningarna inbundna årgångsvis. Det ser ganska festligt ut i deras bokhylla. Bamse blandat med gamla klassiker, deckare och annat.


  6. Kommentar från: hemmabloggaren

    Hade börjat tröttna på Lindex bamsekläder faktiskt men de där var riktigt coola. Tack för tipset.


  7. Kommentar från: mormor

    Jättefina tröjor till killarna!
    Kram mormor





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(