Projekt: Sovmorgon

090416
Kasper vaknar, med mina mått mätt, toktidigt just nu. Jag är väldigt glad och otroligt tacksam att han sover så fantastiskt bra som han gör (från 19 på kvällen och sedan hela natten igenom), men jag är lika morgontrött ändå. Och därför vore det ju fint om minsteman kunde underhålla sig en stund själv när han slår upp sina klarblå, laddad för en ny dag sådär vid halv sex-sextiden :love: . Vi har därför testat cykelkorgstricket. Om jag inte missminner mig fick jag tipset från någon inredningstidning för en herrans massa år sen, och nu kändes det lägligt att testa idén i praktiken.

Dagtid hänger den lilla svarta cykelkorgen på utsidan av spjälisen, men på kvällen precis innan jag går och lägger mig, när Kasper sover som allra sötast, laddar jag korgen med några lämpliga leksaker och hänger in den på insidan :smile: . När Kasper vaknar ställer han sig upp i sängen, hämtar den leksak han vill ha och roar sig en stund. Voilá! Sonen leker nöjt och glatt och jag får en halvtimmes frist under duntäcket. Det känns nämligen pyskologiskt mycket mer riktigt att kliva upp när klockan visar 06.30 än 05.40 :smile: .

Pst, Ser ni Dunderklumpenbäddsetet i spjälsängen? Äkta -70tal, som både jag och min syster har haft som små. Visst är det fint?

21 kommentarer på “Projekt: Sovmorgon”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Linda

    Vad fiffigt…!
    Vi är också lyckligt lottade… Adam sover mellan 19 – 07-tiden… har alltid sovit hela nätterna. Skönt!

    Kram


  2. Kommentar från: Johanna

    Vilken lyx att få sova till 5:40, idag ville unge herr Alfred gå upp kl 4… så jag borde följa hans exempel och sova nu ;-) Hoppas att hans oroliga sömn beror på att han är förkyld.
    Vi har också en liten bit av det där dunderklumpstyget fast i rött, kanske en bit från ett liknande påslakanset som sambon haft, fast nu är det som sagt bara en liten bit kvar…
    Alfred grejar inte riktigt att sätta sej upp själv än (har kanske lyckats två gånger), men ställa sej upp när man väl sitter går bra.


  3. Kommentar från: Snäckan

    Fiffigt!


  4. Kommentar från: Cybertjejen

    Smart!
    Tyvärr funkar det inte på en 2-åring ;)
    Hon väcker mig istället genom att hoppa lite på mig -Vakna mamma!


  5. Kommentar från: Anna

    Åååh..vad fint bäddset. jag är ett stort fan av Dunderklumpen. Hade ju tom en katt som hette det. Ska testa det där med cykelkorgen. Ellen har sovit t 6.30-7 men imorse skulle hon upp hlav sex. GÄSP.


  6. Kommentar från: Sara

    Vilken bra idé!

    Synd bara att lilla J ratar sin säng! :wink:


  7. Kommentar från: linsteli

    Bra ide. Den skal vi også prøve ut :smile: Sindre er også en morgenfugl, men sover heldigvis hele natten.


  8. Kommentar från: Annelie

    Lite såna trick hade vi oxå förut, men sedan sonen flyttat till större säng, kommar han istället tassande på morgnarna ( vanligen förts vid 7tiden, men ändå) kryper upp i sängen, hoppar på oss och skriker: Opp, lelle-nu( Välling..)
    Ja ja, vad gör några ringar under ögonen, hm


  9. Kommentar från: Annika

    Ja du… Hade man fått sova UTAN avbrott mellan 23 och 05 hade jag varit SÅÅÅÅ glad! Det är ju 6 timmar för sjutton! :wink: Hur fasiken bär ni er åt? 6 timmar!


  10. Kommentar från: Helena

    Vilken galet smart idé! Jag kan tänka mig att alla tips och trix är välkomna för att vinna lite sovmorgonstid. Jättefint påslakan tycker 70-talistHelena! :smile:


  11. Kommentar från: Birgit

    Jag drömmer mig bort till din o Mias ”spjälsängstid”! O även en korg med leksaker fanns till er!
    Gamla knep blir som nya!
    Krammor-mor


  12. Kommentar från: Akay

    Det tipset ska jag lagra någonstans i min nuvarande gravidhjärna och hoppas att det finns kvar att plocka fram om några månader… Riktigt smart! :smile:

    /Anna-Karin


  13. Kommentar från: Skönt Hemma

    Men du vilken bra idé! Att jag inte tänkt på det där med cykelkorgen. Tack för tipset!


  14. Kommentar från: Helena

    Smart trick! Hoppas att det funkar så du får sova liite längre på morgonen :-)!


  15. Kommentar från: ulle_80

    Ah josses sa smart :) Ska testas!!!!!!

    Och jaaaa…vilket super coolt paslakan….kanon haftigt!


  16. Kommentar från: Therese

    Det var ju en väldigt fiffig idé! Lillplutten här hemma vaknar alltid mellan 5:30-6:15 man har liksom vant sig. Även fast han faktiskt kan underhålla sig en halvtimme själv i sängen nnan man måste upp är det skönt med den tiden.


  17. Kommentar från: Nina

    Låter som en riktigt smart idé! Och jag håller med, varje minut extra under täcket är en lycklig minut :lol: Håller tummarna för att det funkar


  18. Kommentar från: Helena_O

    Vad smart! Kändes som det är värt ett försök här hema också :smile:


  19. Kommentar från: anna

    Ååå perfekt, jag brukar också lägga fram nån grej till elliott att pilla med en stund när han vaknar. Jag tror det är bra om de lär sig att vakna och vara trygga och nöjda en stund med egenlek. Över huvudtaget egentligen att vara trygga själva . Tänker ofta på uttrycket: stör aldrig ett barn som är nöjt :)
    /kram anna


  20. Kommentar från: carina40

    Det var ju smart! Varje minut är ju värdefull när man kan få ligga kvar i sängen..
    Det är ju många år sen vi hade det problemet för med två tonårstjejer får man istället väcka de framåt fm!!! Ja livet växlar men det är väl tjusningen med att ha barn
    Trevlig helg
    Kram


  21. Kommentar från: CissiE

    Tack för det tipset!! Det där skall i testa:)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(