För att jag tyckte att jag förtjänade det

Jag har köpt en present – eller snarare två – till mig själv. Två underbara armband som jag sneglat på ett tag. De kommer från littleU.
130912
Ett enkelt armband med svart pärlsilke och en stjärna, och ett armband med ett kulband och tre brickor med pojkarnas bokstäver på, samt ett litet hjärta. De är så fina!
Och ja – jag tyckte att jag förtjänade något till mig själv för att jag i princip aaaaaldrig köper något till mig själv som inte är absolut nödvändigt (eller har åtminstone inte gjort under mina föräldralediga perioder då kassan varit ganska skral). OCH för att jag
1. faktiskt har fått och börjat på ett nytt jobb efter att ha varit hemma i nästan två år. Det är i min värld en jätteomställning och jag kämpar varje dag för att göra mitt yttersta på jobb och hemma. Att räcka till i en ny(gammal) vardag.
2. faktiskt tog tag i mig själv i våras och insåg att man
a/inte kan kalla sig nyförlöst längre när bebisen börjar närma sig 1,5 år
b/oönskade post-graviditets/kakor/fika/godis/snacks-kilon inte skulle försvinna av sig själv.
Så jag bestämde mig. Slutade med sötsaker. Tog tag ordentligt i att röra mer på mig (snabba promenader á 5-8 km 3-4 gånger i veckan). Drog ner på kolhydraterna. Och det har varit APTRIST emellanåt. Men det har fungerat. Och nu är jag mig sedan en dryg månad tillbaka mig själv lite mer lik och närmare 12 kilo lättare än vad jag var den 1/4 i år. Jag är dessutom tillbaka på så gott som samma vikt som jag hade innan Theo flyttade in i min mage hösten 2004. Att kroppen sedan inte ser likadan ut längre – allting har liksom flyttat lite längre ner för varje barn. Typ ;) – det har jag inga som helst problem med. Jag har ju faktiskt fött tre barn och blivit 8 år äldre. Men det är FÖRBASKAT skönt att kunna ha kläder i sin gamla vanliga storlek. Och att plocka fram plagg efter plagg ur ”smallådan” (den där som stått långt upp, långt in på en hylla i garderoben, hur länge som helst) – det är riktigt, riktigt skönt och roligt.

En extra bonus och viktig bieffekt har givetvis varit att min kondis, som efter den ganska besvärliga graviditeten med Noah, var på botten också blivit otroligt mycket bättre. Och jag mår så mycket bättre! Nu har förvisso powerwalkandet kommit av sig sedan en dryg månad (pga av pinsamt klantig, rejäl stukning av höger fot…) men snart är jag förhoppningsvis igång igen.

Så just därför, tyckte jag att jag förtjänade en present :love: .

13 kommentarer på “För att jag tyckte att jag förtjänade det”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Linda

  Härligt vad duktig du har varit. 12kg det för respekt med dig.


 2. Kommentar från: IaY

  Hon gör så fina smycken! Jag har ett likadant armband men med stort hjärta som jag inte tagit av mig sen jag fick det i maj… Det är du ju såklart väl värd :heart:


 3. Kommentar från: Lotta

  Heja dig! För det första… för det andra blir jag inte förvånad längre. Vi har likadana armband. hahaha :D Jag har förstås med mina pojkars initialer som blir AJ. ;)

  Kram!


 4. Kommentar från: Annika

  Du är fantastisk. Geeee mig motivatiooooon!!!!

  Kram.


 5. Kommentar från: Lena

  OMG! Sååå himla bra kämpat!! Vilken prestation! Du är SÅ värd de superfina armbanden. :D
  Kram Lena


 6. Kommentar från: Annica

  Jättefina armband!

  12 kg herregud! Ja, jag har verkligen tyckt att du ser så smal ut när jag har sett dig, tror jag nämnde det på någon bild här på bloggen också! Shit jag hade varit överlycklig om jag kunde gå ner 12 kg. Självklart KAN jag, jag har också verkligen kommit till den insikten nu, att det håller inte att vara där jag är nu, det vill säga 8 kg mer än jag var innan jag blev gravid med Alexander!

  Bra jobbat! Du förtjänar verkligen nåt till dig själv!


 7. Kommentar från: Therese

  Åå vilka fina armband! Vad duktig du har varit med vikten!


 8. Kommentar från: Mormor

  Håller med till fullo! Det är du så värd!! Att vara ”snäll” mot sig själv är lätt att glömma!! Kram


 9. Kommentar från: MariaL

  Det var du verkligen värd! 12 kg wow !!


 10. Kommentar från: Mirjam

  You go girl härligt jobbat självklart ska du unna dig dessa fina armband. Du är otroligt inspirerande och naturlig därför är just din blogg så underbar. Trevlig helg!


 11. Kommentar från: camillasnyahem

  Heja dig Pernilla! Åh vilket härligt peppande inlägg, fantastiskt gjort (både kondisen och köpet av armband). Trevlig helg! :heart:


 12. Kommentar från: mammadagar

  Jätte fina! Ibland måste man unna sig själv lite grann också… lätt att man glömmer bort sig sjläv och köper mer till barnen osv. Jag har faktiskt testat att göra mina egna smycken lite grann i sommar och det är jätte roligt (men lite svårt och speciellt svårt att få bra idéer) men det är kul när man kan göra precis så som man själv vill ha det. Tyvärr finns det ju ingen tid till det nu men det är lite terapi sådär. Jag måste ha mina små pyssel ibland :P


 13. Kommentar från: Pernilla

  Riktigt bra kämpat med att nå det mål du satt upp. Superfina armband, ska kika in på hemsidan :) Kram Pernilla (Linköping)

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(