Tid för eftertanke

20130706-140725.jpg
Min vanliga promenad, den långa rundan, blev ovanlig i förmiddags. För jag lyssnade på Kristian Gidlunds sommarprat om resan mot slutet. Som handlar om att leva på övertid. Alldeles för tidigt. Om att dödsstäda. Om att planera musiken till sin egen begravning. Om att skriva ett brev till barnet han aldrig kommer få bli pappa till, men som han älskar ändå.

Och trots att tårarna trillade därute på grusvägen mellan åkrarna där jag brukar gå, och trots att det knöt sig i bröstet – så kändes det ändå som en bra start på vår semester i år. För Kristian Gidlunds sommarprat ger perspektiv. På riktigt. Fasen vad livet är skört och vad det är orättvist.

Så nu, klyscha eller ej; nu tar vi tillvara på sommaren. Och alla andra dagar som kommer till hösten, då en ny fas i livet börjar för vår familj.

Vi ska passa på att njuta i solen. Eller hoppa i vattenpölar. Kramas mer, skratta högre, gå barfota, äta fler jordgubbar. Släppa pretentionerna och gör enkel picknick med färdiga plättar, festis och kanelgifflar från ica, det ger mer tid tillsammanstid. Bråka mindre, välj vilka fighter som är värda att ta.

Lyssna på Kristians Sommar. Gör det när ensam och med tid till att tänka.

Och Fuck cancer.

4 kommentarer på “Tid för eftertanke”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Annika

  Och nu gråter jag. Bara av att läsa dessa rader.

  Kram till dig. För att du är du.


 2. Kommentar från: Anneli

  Fint att du lyssnade, det är han värd. Och visst är det så att det ger perspektiv på vad som faktiskt är viktigt i livet. Bland det finaste och grymmaste jag lyssnat på. Jag och D låg bredvid varandra i sängen och lyssnade. Och vi tog till oss mer än någonsin av Kristians kloka ord. Våga vara lycklig. Här och nu!
  Kram på det!


 3. Kommentar från: Mimmi

  Ja verkligen bra lyssning och trodde tårarna tagit slut innan jag lyssnade på honom men icke. Nu riktar vi kraften mot finaste J som fick nya stamceller och med tanken att cancer ska bara övervinnas! Njut av fina semesterdagar tills vi ses! Kram


 4. Kommentar från: MariaLarsson

  Började lyssna med vakna barn, men insåg som du skriver att man ska lyssna då man kan/har tid att ta in och tänka efter. Så jag har inte hört hela ännu. Ha det fint.
  /maria

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(