Sylvia Day – Älska

Ja, att recensera böcker är ju inget jag gör till vardags. Läser böcker, och skriver och tipsar om dem på bloggen, gör jag dock med jämna mellanrum – men just därför var det roligt när jag häromsistens fick ett trevligt mail från ett bokförlag med en fråga om jag ville läsa och recensera Sylvia Days nya bok, som kommit ut på marknaden i dagarna. Älska. Jag fick även möjlighet att läsa föregångaren Synda, som utspelar sig i samma miljöer.
bild
Jag fick hem boken för ett par veckor sedan, och därefter gick det snabbt att läsa. Trots att boken inte alls tillhör vare sig genre eller utspelar sig i miljöer som tillhör de vanliga böckerna jag oftast läser (svenska kriminalromaner) fastnade jag i handlingen ganska omgående. Isabel och Greyson är bokens huvudpersoner och intrigen utspelar sig i London under tidigt 1800tal. Huvudpersonerna inleder ett äktenskap som till en början bygger på ren vänskap (kryddat med affärer, älskare och älskarinnor) – och sedan försvinner maken i fyra år. För att sedan dyka upp igen, redo att övertyga Isabel om att vilja ha ett ”riktigt” äktenskap.

Sylvia Days böcker har jämförts med EL James ”Femtio nyanser”, genren är densamma – fast här befinner vi oss på 1800-talet. En beskrivning som kanske inte är helt felaktig, med tanken på att både Synda och Älska, precis som ”Femtio nyanser” innehåller en hel del erotik. Eller ”tantsnusk” för den som hellre vill kalla det så. Gör man den jämförelsen så tycker jag dock att språket flyter bättre i Älska och att intrigen är mer intressant. Kanske delvis för att det är i en helt annan tid – och som läsare får man en förståelse för hur man levde där och då.

Älska är ingen bok jag har gått och funderat på speciellt mycket efteråt. Den lämnar inget bestående intryck. Däremot – roligt läsning för mig som inte vanligtvis läser den här genren, och är man ute efter ren avkoppling (vilket åtminstone jag oftast är) – absolut. Läsvärt.

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(