En skattgömma

090325
Den senaste tiden har jag fått hem några stora kartonger med min systers och mina gamla leksaker. Mina syskonbarn har vuxit ifrån mycket av sakerna, och nu får de gå vidare till mina barn. Det finns en hel massa spel, pussel, böcker, bilar. En stor låda med en bilbana – riktigt gammal, men i fint skick, står nere i källaren och väntar. Pär ska prova så den fungerar ordentligt, och kanske renovera den lite om det behövs, innan vi visar den för Theo :smile: .

Alla sakerna har jag gömt i en av våra stora garderober. Då och då hämtar jag en ny bok, ett pussel eller ett spel. Sakerna uppskattas ju mycket mer om det kommer något litet då och då. Theo vet att mamma har en hemlig skattgömma med fina saker någonstans, men han har ingen aning om var, så det är lika spännande varje gång jag hämtar något. Nytt för honom – minnen för mig. Böckerna om Agel Gagel och Voffsen Kloffsen älskade jag som barn – och nu läser jag dem för mina egna småttingar. Det känns värdefullt och väldigt roligt att kunna föra vidare det jag hade som liten till pojkarna!

Med den senaste leveransen med gamla saker fanns även två broderade små tavlor som min mamma gjorde till mig när jag var – med med Rödluvan och en med Askungen. Fina gamla klassiker. Nu har grabbarna varsin på sina rum :love: .

7 kommentarer på “En skattgömma”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Johanna

    Visst är det härligt med barndomsminnen! Har också fått hem mina leksaker från när jag var liten! Det är verkligen nostalgi!

    Kolla gärna in det fina påskerbjudandet på min blogg!

    /Johanna


  2. Kommentar från: smile

    Härligt! Tyvärr finns inte så mycket kvar av min barndoms leksaker, men desto fler av makens. Poppis hos sonen, men var gör man av alla grejor?? Jag har svårt för att göra mig av med barnens bortgallrade leksaker nu, men vet inte var jag ska göra av allt…


  3. Kommentar från: Therese

    Åå roligt med minnen och att föra dem vidare är ren nostalgi! Tyvärr har jag inte så många leksaker kvar som passar pojkarna här hemma. Jag försökte introducera en docka och en barbie, men det gick inte hem :) Vespan som barbiedockan skulle åka på var däremot acceptabel att leka med, dock utan barbie på!


  4. Kommentar från: Frida

    Snacka om miljövänligt. Återvinning för både själ och hjärta!

    Mysigt.


  5. Kommentar från: Cybertjejen

    Va kul med gamla minnen och leksaker!
    Perfekt att ha kvar de gamla leksaker istället för att köpa nytt och nytt för varje barn

    Det där spelet med blå, röda & gula pluttar kommer jag ihåg


  6. Kommentar från: mrsbandco

    Härligt med gamla skatter som kommer fram. Själv har jag tyvärr i princip inget kvar i leksaksväg från min egen barndom, minns att vi skänkte bort en hel del till någon skola/förskola i samband med en flytt.


  7. Kommentar från: Helena

    Den där Råttfällan minns jag tydligt! :smile: Trevlig helg!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(