Vårt 2012

Slumpmässigt utvalda foton – en från varje månad på året.


Januari: Året inleddes med att jag äntligen kunde avsluta min behandling med blodförtunnande mediciner efter blodproppen jag fick under graviditeten med Noah. Det blev dock bara ett kort lugn, då ett elakt födelsemärke upptäcktes på mitt öra i samma veva. Det opererades omgående bort, och efter många långa dagars orolig väntan fick vi beskedet om att märket var ofarligt – men hade det suttit kvar hade det kunnat utvecklas vidare till ett farligt märke och hudcancer. Vi samlade släkt och några vänner en fin vinterdag och hade dop för Noah. En mysig dag för att fira vår minste skatt!
Februari: Noahs mage krånglade lite och vi testade på inrådan av vår barnläkare mjölkfri kost. För mig alltså. Ingen höjdare. Noah var även pipig och rosslig i sina luftrör, precis om Kasper, och vi fick börja medicinera med kortison och luftrörsvidgande. Jag fick en eländlig ögonsjukdom, regnbågshinneinflammation, vilket gjorde galet ont och krävde många läkarbesök och ännu fler ögondroppar. Jag uppdragsfotograferade både på namngivnings och ettårskalas.
Mars: Thailandsresan som vi planerat och sparat för så länge gick åstad. Vi var iväg större delen av mars månad och mer om den och vad som hände där finns att läsa här, med vidare länkar. En mening sammanfattar dock det hela: Det blir aldrig som man tänkt sig. Biggles fyllde 8 år och firade sin födelsedag hos mormor.
April: Vi firade påsk med familj och vänner och hade lugna sköna dagar med galet mycket mat. Vi började få hopp om vår, men på fredagen den jävla trettonde blev Noah dålig och efter besök hos vår barnläkare, blev vi vidare skickade till barnakuten. Provtagning och inläggning. RS-virus. Kändes helt galet. Men efter allt vi varit med om i Thailand kändes det ändå ”enkelt” att befinna sig på sjukhus i Sverige där vi förstod vad folk sa och vad som hände. Efter ett par nätter på sjukhuset och flera ytterligare kontroller hos barnläkaren var han okej igen. Resterande månad blev förhållandevis lugn och jag fotade syskonbilder i vitsippshavet.
Maj: Jag fotade en gravidmage en solig och varm majdag. Maj var generellt varm och fin, vi grillade, badade i lilla trädgårdspoolen och i havet, jag gav mig på att börja springa (och hatade det. Fortfarande) och testade att gjuta betong. Vi påbörjade bygget av ett sovrum på nedervåningen. Vi fixade ny förvaring vid vår källarnedgång.
Juni:Jag fotade flera glada härliga barn i försommargrönskan. Älskade lille Kasper fyllde hela fyra år och precis som vid alla födelsedagar förundras vi över hur tiden springer. Theo hade sin första sommaravslutning i skolan och checkade ut från förskoleklassen för sommarlov. Med tanke på hur stor Theo börjar bli, och med respekt för honom, bestämde jag mig för att kraftigt dra ner på hans medverkan på bloggen. Vi firade midsommar här hemma med våra vänner, i väder som liknade november. Det var trevligt med god mat men jag var väldigt avslagen och trött och frusen, vilket fick sin förklaring: Halsfluss. Fy sjutton. Fick kasta in handduken till sist och gå till doktorn och få medicin. Efter midsommar började Pär sin åtta långa veckor semester/föräldraledighet.
Juli: Vi åkte till Köpenhamn på en liten minisemester. Bodde på hotell, gick på Tivoli och lyckades med mycken möda få in hela familjen på pappans jobb för ett besök (det är alltså inte det enklaste att komma på besök på en flygplats om man inte har ett boardingpass…). Vi tog tillvara varje fin dag och kunde bada och vara på en hel massa utflykter. Vi åkte till Varberg och hälsade på hos min pappa med familj och fick strålande vackra sommardagar med sol, bad och grillning. Jag gjorde några familjefotograferingar – ljuvliga kvällsbilder på stranden. Jag fotade även på en möhippa. Vi cyklade dressin med de stora pojkarna – riktigt mysigt och särskilt uppskattat av vår tågfantast såklart. Vi hade många härliga sommarkvällar, trots att alla andra tycks ha missat sommaren så hittade vi den faktiskt.
Augusti: Vi började månaden med att åka till Astrid Lindgrens värld med vänner. Vi bodde i små campingstugor och hade supermysiga dagar. Och ALV levde upp till alla förväntningar och mer därtill. Riktigt bra! Vi firade älskade sjuåringen, jag fotade fler barn och vi spenderade en helt fantastisk sommardag cyklandes på Ven. Hela dagen var som att vara mitt i ett vykort. Fint. Vi hade vårt årliga sommarkalas för våra barn, i år med tre pojkar P. Mycket lyckat och härligt med familj och vänner huller om buller i trädgården! Theo fick flytta in i sitt nya rum lagom till födelsedagen.
September: Jag fotade nyföding och började återfå vardagsrutiner efter vår fina sommar. Vi fick besked från försäkringsbolaget att vi får en ersättningsresa för hela familjen efter vad som hände i Thailand. Jag blev reservantagen till Lärarlyftet II inom Idrott och hälsa, som jag sökt för att öka upp min behörighet. Det blev en hektisk månad med väldigt mycket pluggande, samtidigt som Pär var bortrest med jobbet en del. Vi var på poolparty hos svägerskan som fyllde fyrtio, och den 29/9 firade vi att vår älskade lilla pruttrumpa fyllde ett år. Helt makalöst. Vi köpte ett eget träd åt honom (precis som de andra pojkarna har) och planterade i trädgården.
Oktober: Jag fotograferade massor av barn och familjer i höstlöven. Stressade en hel del för att hinna med både fotouppdrag, skola och att vara hemmamamma på heltid. Vi hade en bra vardagslunk där storkillarna trivdes på skola och förskola, och jag och Noah trivdes med vårt hemmaliv med kompishäng och Öppen förskola.
November: Jag fotade barn och familjer även i november, samt ett härligt bröllop. Så otroligt kul! Årets mörkaste månad gick i ett jehu med all bildredigering och skolarbete. Mest vardag faktiskt. Noahs rum blev färdigt för inflyttning.
December: Vi firade pappans födelsedag och vi åkte iväg på en liten spaövernattning utan barn. Otroligt mysigt med lite vuxentid för oss själva, det var nog ett par år sen sist. Vi hade flera lussefiranden att gå på och jag hade två intensiva dagar med examinationer på högskolan. I december tackade jag nej till fotouppdrag, dels med tanke på tidsperspektivet, helt enkelt omöjligt att hinna, och dels för att jag förutom allt annat som hör december till, även skulle operera mitt öga. Något som visade sig vara ganska mycket besvärligare efteråt än vi väntat oss. Julen firades mysigt med familjen och nyår traditionsenligt trevligt med vännerna.

2012. Det gick så fort. Det hände ganska mycket. Eller ingenting. Första halvan av året var tuff med sjukdomar och vi lärde oss att aldrig ta något för givet. Framåt sommaren blev allt ändå stabilare och tack vare att Pär under året var föräldraledig totalt 14 veckor, fick vi mycket familjetid tillsammans. Hejdå 2012!

3 kommentarer på “Vårt 2012”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: MariaL

    Vilken härlig sammanställning, så roligt att läsa om hur ni njuter av all famljetid, resor, utfykter o vardagsliv. Hoppas det fortsätter så o att ni lämnar sjukdomarna kvar på 2012.


  2. Kommentar från: Hella

    Härliga bilder och en fin sammanställning!


  3. Kommentar från: Anna

    Härliga bilder…tänk vad året gick fort!!! :-)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(