När man kommit på nåt nytt

Kommer ni ihåg hur det var när man var liten och man lärt sig något nytt? Och man bara ville testa det direkt och sen göra det hela tiden? Ja, lite så känner jag mig just nu. Jag har nyligen tagit del av två grymt bra webbkurser, en i barnfotografering och en i bröllopsfotografering. Och jag har fått så gaaaalet många bra idéer och nya infallsvinklar – kuuuul! Små enkla medel – som kan göra stor skillnad. Hur skoj som helst!

Och som vanligt vill jag ju göra allting på en gång, så igår på väg hem från skola och dagis, fick jag storkillarna till att ställa upp på en fotosession för att testa en av mina nya idéer från barnfotokursen. Och voilá! Trots att det var lätt snöstorm (okej, ingenting mot vad Stockholmarna fick på samma gång. Men ändå. Med Skånska mått mätt) och ganska kallt och killarna egentligen mest ville hem och softa i soffan och att vi hade en ganska uttråkad lillebror som assistent, så hade barnen troligtvis sin roligaste fotosession någonsin (och de har ju haft ganska många genom åren) och jag tycker jag fick finaste sortens syskonbilder. Glada spontana skratt, naturliga ögonblick och trots kylan ute så tycker jag att värmen, kärleken och omtanken som faktiskt finns bröderna emellan (även om den till vardags inte alltid syns) lyser igenom i bilderna. Precis så som jag vill att mina bilder ska vara!

Dessutom har jag kommit på att vinterfotografering faktiskt är toppen. Tidigare har jag tyckt att det varit ganska jobbigt att fota ute om vintern och mest tyckt att det varit kallt, grått, blött och färglöst. Men jag har verkligen ändrat mig. Ljuset är ju toppen! Och barnen älskar snön! Nu gäller det förvisso att passa på när vi väl HAR snö (som nu, yeeih!) för när vi åter får en mer klassiskt skånsk vinter (dvs grått blåsigt isigt slaskigt) är det sannolikt inte lika inspirerande att vinterfota. Så det gäller att fånga de fina vinterstunderna, eller hur? :D .

Och med detta fick jag även lite fart med det där att göra klart prislistor inför nästa år. Det är lite meck med det där då jag kommer gå ifrån att redovisa som hobbyverksamhet till enskild firma. Rent fotomässigt har jag inte för avsikt att göra annorlunda än tidigare, jag vill fortfarande fota sådär litegrann vid sidan av mitt vanliga jobb för att det är så förbaskat kul. Jag har en del förfrågningar som väntar på prislistorna – men nu är de på gång. Om några dagar finns de klara att få via mail, och såsmåningom kommer jag lägga upp allt som har med fotografering att göra på en separat del av lycklig.org.

5 kommentarer på “När man kommit på nåt nytt”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Dagarna

    Fina vinterbilder.
    Ser direkt vilket knep du använde till fotona ;)


  2. Kommentar från: MariaL

    Härligt! Vilken webbkurs är det du gått? Skulle behöva lie inspiration med!

    SVAR: Hej Vännen! Juliana Wiklund har en fantastisk barnfotokurs på Moderskepppet – Lekfulla syskonporträtt. Rekommenderas varmt ♥!


  3. Kommentar från: Lotta - ohlovely.se

    Vilka fina bilder! Nu ser ju inte jag knepet… för jag har inte tittat på kurserna än. ;) Men ser att Madde kan se. :D Kul att du blev inspirerad på nytt av… the man! :P

    Kramar!


  4. Kommentar från: Karin Kronvall

    Superfiint! Jag får jobba rumpan av mig för att mina killar ska se naturliga ut!

    kram!


  5. Kommentar från: Juliana Wiklund

    Hej Pernilla! Jag är såååååå glad att se hur bra viskleken har funkat för dina pojkar! Det gör mig super lycklig att se mina ”lekar” kan även inspirera en duktig fotograf som du! ;-) Kramar på dig!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(