En sån som alltid har presentpapper hemma

Åh ibland blir jag så trött på mig själv. Som aldrig kan lära mig att ha bättre framförhållning. Jag önskar ibland att jag vore en sån person som alltid kommer ihåg att köpa kalaspresenter i tid. Och som alltid har papper (flera olika att välja mellan) hemma och slå in i. Och som alltid kommer ihåg att planera middagen redan på morgonen. Och som har ordning i alla kökslådor istället för att ha en sjukt stor kaoslåda där allting ligger hullerombuller. En sån person som inte kommer med grötkladd eller andra odefinierbara barnmatsfläckar på kläderna när man ska lämna i skolan. En sån som gör saker i rätt ordning istället för att börja med det man borde vänta med till sist. Och som alltid kommer ihåg att lämna tillbaka biblioteksböckerna utan att få påminnelse och som alltid har packat väskan till simskolan i god tid. Och som vet var plånboken är när man ska iväg. Och nycklarna. Och glasögonen. Och Noahs snutte. Och napp. En sån som inte glömmer hälften av grejerna hemma varje gång. Som slipper vända och sen får tokstressa vart man än ska för att inte komma försent. Men nej.

För ibland verkar det som att hur jag än förbereder och tycker mig HA KOLL. Så har jag oftast inte det. Eller. Jo. Jag har koll. Det mesta kommer alltid med. Och vi är oftast hyyyyyfsat i tid. Om än då med andan i halsen. Och det är väldigt sällan jag glömmer något riktigt viktigt. Men typ VARJE DAG blir det tokstressigt sådär HUNDRA GÅNGER (okej. Lätt överdrift. Men ni fattar) när jag ska nånstans. Men det är nog bara att gilla läget. This is me. Vimsig, i sista minuten, ofta högröd i ansiktet och tokvarm. Det är helt enkelt så det är. Men ibland önskar jag ändå att jag vore en sån som alltid har presentpapper hemma… :razz: .

Och bilden. Det börjar bli höst i trädgården. Och precis som varje år så sitter jag på trädäcket i höstsolen och tittar på alla fina träd i vår trädgård. Och tänker på hur SJUKT MYCKET löv som ska ner. I år igen. Snart är det jag och krattan. Same procedure as last year. Oskiljaktiga.

Vilket blajinlägg. Dags att göra nåt vettigt istället. Redigera uppdragsfoton. Vika tvätt. Lägga fram och förbereda morgondagens kläder (se där. Jag försöker verkligen. Men jag sätter mitt huvud på att det på något vis kommer bli tokstressigt att hinna i tid till skolan imorgon också). Sova. Over and out.

10 kommentarer på “En sån som alltid har presentpapper hemma”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: Anneli

  Jag har presentpapper du kan få låna ;) Då kanske jag kan låna mobil och bilnycklar för de försvinner alltid på något mystiskt vis. Vet inte hur mycket tid jag lägger varje morgon på att lokalisering av dessa två saker…


 2. Kommentar från: elsklingen

  Det låter som mig =) Så du är inte ensam.


 3. Kommentar från: Annica L

  Det låter som du pratar om mig oxå. Så du är verkligen inte ensam!!


 4. Kommentar från: mammamia

  Ha ha :) det märks att vi är systrar, för det du beskrev är precis så mitt liv oxå är för det mesta !!! Men tror nog att många har det så, även dom som inte är släkt med oss… :) ! Kram


 5. Kommentar från: Lotta

  Men du. Tänk så himla tråkig du varit om du inte hade varit du. Om du hade kommit ihåg alla de där sakerna och varit så perfekt. Usch. Vilket tråkigt liv… bättre med lite kaos då.

  Som min farfar alltid sa: Bättre lite skit i hörnen än ett RENT helvete. ;)

  Jag är glad att du är du och att du är som du är. För jag är precis likadan. Tror många känner igen sig där. Vi skyller på amningshjärna. Eller hur? För den försvinner väl aldrig? haha :lol:

  Kramar!


 6. Kommentar från: Mor-mor

  Ska ta med mig ett antal rullar presentpapper när jag kommer ner! Så blir det nog lättare att acceptera kaoset!! ;) Utan kaos med tre barn vore nästan konstigt! O du är inte ensam märks ju på kommentarerna ovan!
  Kram mor


 7. Kommentar från: gottablandat

  Haha, den där personen med järnkoll finns nog inte på riktigt. Bara i fantasin, det vill iaf jag tro på ;)


 8. Kommentar från: Johanna

  Det är just alltid när man har bråttom som nycklar och sånt försvinner. När man har gott om tid ligger allt på sin plats…

  En fråga Pernilla: jag sökte fram bilderna på er nya fina gästtoa och undrar vad det är för klinkers ni har på golvet (om det är klinkers)? Vi ska bygga om vårt badrum och lilla toan till två små badrum (knasig fönsterplacering gör att det blir två rum, och så vill vi gärna ha både dusch och badkar OCH två toaletter på bostadsplanet (har en gräslig historia till toa i källaren också…). Vi tänkte ha schackrutigt golv men kan inte hitta några bra plattor, helst vill vi ha 15×15 cm stora men det verkar svårt att hitta svart+vitt i just 15×15 (10×10 finns och höganäs har nån variant i 15×15 men där är inte den vita så vit).


 9. Kommentar från: jack

  Bara skönt att höra att andra är PRECIS som jag. Förutom det där med presentpapper. Det finns alltid hemma. ;)


 10. Kommentar från: Sara

  Underbart beskrivet, känner igen mig!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(