Höstplantering, trädgårdsplaner och behov av tips

Jag, mormorn och de två minsteprinsarna körde iväg till handelsträdgården igår – de har finfina priser på bollkryss där. Det blev ett par sådana och efter plantering och upprensning av gammalt vissnat i pallkragarna såg det genast trevligare ut på framsidan.

Annars är hösten den tiden då vi brukar fixa lite i trädgården. Så även i år. Två träd ska fällas (urgamla plommonträd, lite synd, men plommonen sitter så högt så de går inte att plocka utan trillar bara ner redan när de är dåliga. Och så har vi ju två plommonträd till :pleased: ), två buskar ska placeras om och ett körsbärsträd till Noah ska planteras (Theo och Kasper har varsitt träd sedan innan, plommon respektive päron). Vi ska också ordna lite framför häcken på framsidan. Där är nämligen stört omöjligt att hålla snyggt där som det är nu – det växer ut en herranns massa av allt möjligt ut i gruset och det hjälper inte hur mycket man rensar. Därför tänkte vi lägga byggtimmer (typ sånt här. Fast kanske lite tjockare) framför, precis i kanten av häcken. Gräva ner en liten bit och lägga markduk. Kanske stoppar det ogräset åtminstone lite – vi får se. Det lär ju inte bli sämre än vad det är idag åtminstone.

Innanför byggtimret har jag en tanke om att sedan plantera (om jag känner mig själv rätt blir det förvisso kanske inte förren till våren. Men ändå. Man måste planera. Eller hur?) någon form av marktäckande gröna växter/blommor/eller nånting sånt. Och här skulle jag behöva lite tips eftersom jag, trots att vi haft trädgård i över sex år, är fullständigt novis på området. Och inte sådär superintresserad heller egentligen. Är det någon som har koll? Vad skulle man kunna plantera bakom timret? Gärna något som hänger över litegrann. Och som inte kostar skjortan, eftersom det är en ganska lång sträcka som ska planteras. Tipsa mig! Vet att det finns ett helt gäng bloggerskor och läsare out there som har det där trädgårdsintresset och kanske även kunskapen som jag saknar.

3 kommentarer på “Höstplantering, trädgårdsplaner och behov av tips”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Anneli

    Jag har bra sådana marktäckare, ska fråga mamma vad de heter. De sköter sig själv. Planerade i våras och se har kommit superfint!


  2. Kommentar från: Maria Larsson

    Fint med bollkryss, det är dags här med. Det som finns i planteringarna nu är det inte mycket liv i. Jag skulle också behöva tips på bra marktäckare.
    Ha en fortsatt fin vecka.
    Kram /maria


  3. Kommentar från: Mor-mor

    Var nog den finaste o största bollkryss jag sett! + otroligt billig!!
    Kram mor





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(