Enda gången jag backar är när jag tar sats

Ja. Så sa rektorn på Theos skolavslutning i juni. Och visst är det bra sagt? Men det är svårt att begripa att vi nu tagit sats och laddat för en ny höst – ett helt sommarlov. Alla redan. Vad hände liksom?! Lite vemodigt är det allt, speciellt idag då verkligheten kom lite som en käftsmäll med regnkläder och ösregn och försvunna gummistövlar.

Men visst ska det bli lite skönt med vardagsrutiner igen. Lite. Att få strukturera upp lite mer. Jag har fixat med middagslista och vi har fyllt kyl och skafferi för allt har varit lite hejkon bacon på sistone. Slarvhandling hit och dit. Nu får det bli lite ordning och reda! Skola och förskola är igång för storkillarna och alla aktiviteter startas upp nu. Det är väl det jag tycker är lite trist med vardagslivet – att utrymmet för spontanitet är ytterst begränsat på vardagseftermiddagar och kvällar. Även om givetvis är superkul att barnen har hittat saker de gillar att göra, och vi självklart vill att de ska få gå på aktiviteter, så är det ett herrans logistikprojekt för att få det att gå ihop. Och då sätter vi ändå en stenhård gräns vid två aktiviteter för de stora (simskola för båda, fotboll för Theo och gympa för Kasper) och babysim för Noah. Sen vill jag hinna gå på Friskis&Svettis och Pär vill spela fotboll en kväll i veckan. Och sådärja. Alla vardagar förutom fredagar är bokade med nånting. Fredagar får vi därför försöka hålla så obokad vi bara kan – för fredagsmys här hemma eller spontant med vänner. Och sen icke-att-förglömma: Föräldramöten och annat som ska in i schemat. Och så ska vi komma ihåg gympapåse och nu även läxläsning framöver. Det krävs en hel del logistik för att få det till att funka och då är jag ändå fortsatt föräldraledig. Igår till exempel, hade vi behövt en jourhavande extraförälder eftersom vi samtidigt skulle vara på babysim, familjefest på dagis och fotbollsträning. Puh. Men det gick. Tänker ofta på ensamstående föräldrar i sådana lägen – all heder.

Men full fart framåt alltså! Bjuder på en ursnygg bild på de där två föräldrarna som ska rodda hela cirkusen i höst. Från härliga Astrid Lindgrens värld för några veckor sedan :razz: .

5 kommentarer på “Enda gången jag backar är när jag tar sats”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Tittilina

    Förstår precis vad du menar. Visst unnar man sina barn aktiviteter på fritiden och tycker att det är roligt att de hittar nåt de tycker om att göra. Fast jag tycker det är rätt gott på loven när man slipper dom :-)
    Mer spontanitet åt folket!


  2. Kommentar från: MariaL

    Underbar bild!


  3. Kommentar från: Annica L

    Förstår dig. Känner samma här. Jobba, hem, aktiviteter för barnen och en man som är borta rätt mycket. Fattar inte hur dom gör som har typ fem sex sju åtta barn, tex i familjen annorlunda. Hur får dom tid till barnens aktiviteter??


  4. Kommentar från: Mirjam

    jag är grymt imponerad av dig och din fina familj ni verkar ha en varm och mysig stäming i familjen. Händiga och pyssliga är ni också. Jag har fullt upp med mina 2 tjejer och önskar ofta att jag hade fler timmar på dygnet. Gillar din blogg starkt då den känns ärlig och äkta ingen ”skryt och bräk” blogg


  5. Kommentar från: mammadagar

    Ja PHU vad jag känner igen mig! Snacka om att det blir en stress kring allt som ska hinnas med och kommas ihåg! Det här att planera och komma ihåg och få det att gå ihop. Eftersom min man jobbar konstiga tider (nätter/helger inkl övernattningar) så är det jätte svårt och det är inte alltid som det går heller. När jag dessutom jobbar i snitt 50 timmar i veckan så blir allt utöver det vanliga jätte jobbigt. Som t ex föräldramöten, samtal eller annat.

    Här finns det ytterst få aktiviteter för barnen som är inom rimlig tid. Det finns vissa grejer men då börjar det kl 16 eller kl 17 och det finns ingen möjlighet för mig att hinna till den tiden. Det är synd! Man vill ju ändå att barnen ska kunna gå på saker om de själva vill det. Vi har kört med simskola i perioder och det har varit bra. Det har varit senare på kvällen då. Nu kan K simma bra men jag funderar på att låta J fortsätta simskolan till hösten eventuellt… eller så väntar vi lite, hon är så liten än.

    Jag känner själv att för att jag ska orka med allt så vill jag ha kvällar som är ”fria”. Mina barn är också ganska trötta när vi kommer hem ca 17-17.30 om kvällarna. Jag tycker det är ganska mysigt att ha den tiden med dem. Det är ju ändå ganska ofta som de vill leka med kompisar och annat och då ser man dem i alla fall inte mer än en kvart innan läggdags ;-)

    En del föräldrar verkar vara lite väl överdrivna med det här med aktiviteter tycker jag. Barn kan inte hinna allt samtidigt. De behöver väl också få ta det lugnt, leka och bara göra det som faller på. Inte ha fullbokat schema från måndag till fredag. Två aktiviteter tycker jag låter som en bra gräns.

    Det vore enklare om vi var två varje kväll, då kunde man ju dela mer på det. Men tyvärr är det ju inte så vår vardag ser ut så det är bara att gilla läget.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(