Betong & rabarbersaft

120523
Japp – betonggjutning var helt korrekt gissat. Och det blev lite bra, lite dåligt – jag gjorde några rookiemisstag med ett par ljusstakar jag försökte mig på (typ glömde ta matolja på ljuset som jag stack ner i betongen med följden att det var omöjligt att få upp igen ;-) ) och det ena rabarberbladet sprack för jag försökte lyfta i det för tidigt. Men ett fint fat och ett lyckat fågelbad blev det. Säkert inte det minsta perfekt för någon som kan det där med betonggjuteri på riktigt – fatet har till exempel en hel del luftbubblor och det har jag förstått att man ska undvika.

Men jag är ändå ganska nöjd, det var kul och enkelt och det blir snyggt! En massa inspiration till betonggjutning har jag hittat här. Jag ska testa fler saker, och nästa gång ska jag kanske göra det när barnen har gått och lagt sig istället för att ge mig på såna saker när man har tre egna + ett lånebarn hemma (tanken var förvisso att engagera ungarna i projektet men det tog ju ungefär… fem minuter innan de hade tröttnat och gick och spelade fotboll istället. Och därifrån tog det inte mer än ytterligare tre minuter innan Theo och Kasper hade börjat bråka om nånting. Och två minuter efter att jag avstyrt det grälet vaknade Noah. Så jag tror jag faktiskt är berättigad att skylla mina tillkortakommanden på viss distraktion ;-) ).

Och just det ja. Rabarbersaft. Så himla gott! Varför har jag inte gjort det förut? Kanske för att vi aldrig tidigare har haft så mycket rabarber som vi fått i år, men ändå. Det är jättegott och det var inte alls besvärligt att göra. Jag använde Leilas recept och nu när högsommarvärmen har kommit kan jag sitta under parasollet och sippa iskall saft :mmm: .

Idag krävs det nog förvisso mer koffein än saft – bebisen är förkyld, hostig, rosslig och har lite feber, och vare sig han eller jag har sovit många minuter i sträck inatt :sad: . Ingen höjdare att bli krasslig igen, samtidigt som det över en natt blev tokvarmt. Speciellt eftermiddagen igår var jobbigt för honom och det var svårt att sova. Blir det lika varmt idag på eftermiddagen ska jag nog minsann släpa ner vagnen i källaren och låta honom sova eftermiddagslur där nere – där är riktigt svalt och skönt.

8 kommentarer på “Betong & rabarbersaft”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: odd brown bird

    Ååå vad mysigt ni haaaar! Jag vill också sitta ute och sörpla saft, och kaffe. Men icke.

    Ha en fin dag!


  2. Kommentar från: Millan

    Jag tycker det ser jattecool ut! Och ar valdigt impad att det var ditt forsta forsok. Jag och tjejerna i Fika Bristol har pratat lite om att testa och nu blev jag lite extra sugen igen!

    Tack for tipset pa sallad nedan, det ska jag absolut testa nar vi grillar i helgen.

    Appropa det dar med att trana sa ar det val sa att det blir roligare och skonare ju mer man gor det (och ju battre konditionen blir). Men att just springa ar inte min favorittraning heller. Jag boxar, spinnar och kor cirkeltraning och alskar verkligen att trana…. men nej att springa ar ju inte sa skoj. Sa du kanske kan prova att ga pa nagon annan form av traning istallet!?

    Kram!


  3. Kommentar från: Anneli

    Så fina de blev, nu blev jag inspirerad! Kommer gärna och dricker saft en dag i solen sen :-)


  4. Kommentar från: Mor-mor

    Ser ju jättefint ut! Bra första-försök verkligen!
    Kram :smile:


  5. Kommentar från: MariaL

    Ja visst är det gott m rabarbersaft! Erik hade gjort häromdagen, med ungefär samma distraktion som du nämnde, men bara två barn ;-)
    Jag ber om ursäkt att Noah blivit sjuk. Jag tänkte jag skulle kommentera att det var skönt att se så glada uppdateringar o att ni fått vara friska. Men sen tänkte jag att det var bäst att uttala de orden för då brukar man bli sjuk. Men tydligen räckte min tanke, så jag ska inte göra det i fortsättningen heller… ;-) krya på dig Noah!!


  6. Kommentar från: Fru M

    Ser fint ut. Blev lite sugen på att testa


  7. Kommentar från: Dessi - Home and desire

    Rabarbersaft är fantastiskt gott! Jag gjorde förra året och gav bort. I helgen tänkte jag koka lite! :)


  8. Kommentar från: anna

    Åh vilket fint ”rabarberfat”. NU har jag bestämt mig för att göra ett också. Bra länk till sidan med foton och tips, tack!!
    Hoppas ni mår bra, kram anna





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(