Sköna maj välkommen!

Valborg i vår lilla by. Folk går man ur huse för att se en pytteeld. En liten hög med lastpallar som brinner upp ganska snabbt. Och det är så mysigt (när vädret är rätt vill säga. De senaste två åren har det antingen varit tokkallt eller eldningsförbud. Men i år var det perfekt). Vi gick bort till valborgsbålet med i sällskap med våra grannar i härlig kvällssol och möttes av fullt med folk vid kullarna och lekplatsen. Sedan kom scouterna tågandes med facklor för att tända elden. Lite skönsång och ett tal till våren (det sistnämnda tvivlar jag dock på att någon enda människa där vid elden lyssnar på), vänner och bekanta överallt, barn som springer runt och leker – gemytligt, folkligt och trevligt. Hej våren!
120501
Vi trivs väldigt bra här. Snart är det sex år (!) sedan vi köpte vårt hus och vi känner oss hemmastadda och så väldigt nöjda med att bo just där vi bor. Vilket blir extra tydligt just en kväll som valborg då många samlas – vi känner mycket folk häromkring numera, vi vet vilka barnens kompisar och deras föräldrar är, men här är ändå inte så litet att alla vet exakt vem man är.

Så, det blev en fin valborgshelg trots att vårt middagssällskap blev sjuka och vi fick äta vår grillmiddag själva, och trots att Pär jobbat både igår och idag. Idag har jag och barnen hängt i sommarstugan med farmorn och farfarn, och när vi kom hem smet vi över till grannens altan och blev bjudna på lite gott att dricka i finaste tänkbara första-maj-väder. Me. Like. A. Lot ♥.

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(