Nöjd med helgen

Helgen har bjudit på lite av varje. Till exempel egentid för min del – och det hör ju inte direkt till vanligheterna att jag är ute på vift ALL ALONE i typ 5 (!!) timmar. Helt utan några barn med mig. Kändes som jag var naken eller nåt när jag åkte iväg för fika och shopping med vännen Anna. Hursomhelst, det var en riktig energikick. På kvällen blev vi bjudna på grillmiddag hos goda vänner, vi hade urtrevligt och vips så var det söndag.
120429
Vi har fått fixat en hel del i trädgården – Pär har varit iväg och köpt pallkragar på handelsträdgården (urbilliga var de dessutom) monterat dessa och jag och barnen har planterat. Både morotsfröna som följde med killarnas Bamsetidning, och basilika, sockerärtor, rädisor, huvudsallat och ruccola. Jag är en total rookie på allt vad plantering heter och egentligen är jag inte speciellt intresserad heller, utan skulle nog helst vilja ha en trädgårdsmästare så att jag bara kunde skörda i landet och njuta av en fin och välansad trädgård utan att någonsin behöva rensa ogräs ;-) . Men. Nu fungerar det ju inte riktigt så, så jag försöker efter bästa förmåga. Sannolikt har jag gjort alla fel man kan göra när man ska odla i pallkragar, typ planterat vid fel tidpunkt, planterat fel sorter bredvid varandra – and so on. Men vad sjutton. Försöka duger. Fick grävt fram några krukor modell större ur gömmorna också, och däri tryckte barnen ner lite blomsterkrassefrön och nu står krukorna parkerade vid pallkragarna. Nu är det planterat och klart, det ser fint ut och vi får se om något börja gro i de där lådorna framöver. Altanen har också fått en planteringsbänk och nu i helgen har till och med blivit målad (svart) så att den ska matcha övriga trädgårdsmöbler. Jag är nöjd. Dessutom har Pär hunnit klippa både gräset och häcken och jag har snyggat till i trädgårdslandet med ny täckbark så det ser hyfsat ut därute. Ogräset på uppfarten blir nästa projekt med start imorgon, och det lär fortgå fram tills det är dags att börja skotta snö igen.

Grabbarna har varit ute nästan hela helgen, cyklat, studsat, spelat bandy, lekt i lekstugan och sandlådan och dessutom varit på kalas idag. Minsteman hänger mest med på allt vi gör och han är sannerligen en riktig solstråle som trivs och är nöjd så gott som hela tiden. Det var således tre trötta och nöjda killar som vi nattade för ett par timmar sen. Bebisen har för övrigt blivit 7 månader idag. Imorgon är det valborg och sedan är det Sköna maj välkommen. Hepp vad det går. Grillat blev en bra avslutning på helgen, och nu väntar ett varmt bad och en bok. Trevlig kväll!

En kommentar på “Nöjd med helgen”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Syster Elin

    Vad härligt att få börja vara ute i trädgården igen! Vilka fina bilder dessutom!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(