Om det bästa och svåraste jobbet man kan ha

120426
Ute blev våren höst och vädret har de senaste dagarna inte bjudit in till något annat än att krypa ner i soffan under mysfilten. Möjligtvis att äta nybakade scones till mellis. Det gjorde vi igår, jag och pojkarna.

Och de senaste dagarna har vi haft anledning att fundera mycket över föräldraskapet, vad som är rätt, vad som är fel, hur enkelt det vore om det hade funnits ett facit och kring hur vi ska ge våra barn sunda värderingar för att bli starka och trygga människor som vet vad som är viktigt i livet. Tre barn som är våra, tre individer med olika behov och olika personligheter, tre barn som behöver olika vägledning. Det är en ständig balansgång, att försöka hitta det sätt som vi tror är det rätta för att uppfostra våra pojkar. Hur man ska veta vad som behövs och när det behövs och hur mycket det behövs. Hur man ska sätta gränser kontra ge frihet. Hur man ska göra när de gör något som inte är okej. Vilka krav man kan ställa. Vi försöker göra det vi tror är rätt utifrån de olika individer de är, för att ge dem en bra grund att stå på när de ska ut i vida världen. Att vara deras mamma är det bästa och viktigaste jobbet jag någonsin har haft. Och det största. Och det i särklass svåraste.

6 kommentarer på “Om det bästa och svåraste jobbet man kan ha”

Skriv en kommentar »

 1. Kommentar från: jack

  Så sant, så sant. Samtidigt känner jag att det är viktigt att inte ha för höga krav. Kärlek räcker långt och jag är inte mer än människa som gör fel. Får de se och uppleva sånt som är fel också och att man tar ansvar för sina brister och misstag, säger förlåt och försöker förklara så har de lärt sig något också. Bara dina tankar om det här säger mig att du är en bra mamma! Och alldeles säker är jag på att du är en bästa (mamma) för dem!


 2. Kommentar från: Annelie

  Skriver under på det.
  Svårast nu är att låta 4 åringen vara liten och stor om vartannat och hur man än bemöter det så blir det fel. Som sagt, det svåraste!


 3. Kommentar från: Eva

  Tänk vilken lycka för dina pojkar att ha sådana föräldrar! Inte minns jag att jag var så klok och njöt av småbarnstiden, men det var ju läge sedan och jag kanske har glömt!
  Eva


 4. Kommentar från: Tittilina

  Att vara förälder är ingen lek. Man vill dom det bästa och vill låta dom utvecklas till goda och bra individer. Men att vara förälder är banne mig det bästa som finns. :-)


 5. Kommentar från: Nettan

  De där scones ser god ut! :)
  Skulle man kunna få receptet?

  Håller med er alla om att vara förälder är inte lätt, men ändå det bästa som finns! Skulle aldrig byta bort det för någotting i världen!!

  Kram


 6. Kommentar från: Anna

  Du har så himla rätt….Men jag tror man får gå på magkänsla….till stor del. Kram! <3

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(