Men kolla!

20120301-231814.jpg

Men har ni sett på maken?! Jag satte nästan i halsen när jag vände blad till sidan 28 i Shoot Magazines senaste nummer och tyckte mig känna igen den där nedre bilden på sidan 28. Haha, jag kom ju knappt ihåg att jag drog iväg ett mail med den där bilden i början av året.

Bilden kom med i ”Panelen” på tema Resebilder och jag tycker själv den fick fin konstruktiv kritik. Goda tankar från duktiga fotografer och bra idéer kring hur man skulle kunnat vidareutvecklat bilden. Om man haft tid och möjlighet.

För den nyfikne kan jag berätta att fotot är en gammal favvis bland resebilder – tagen på Kreta i maj 2009 med min gamla Canon eos 400D och det minst sagt mediokra kitobjektivet 18-55. Vilket tyvärr var det enda objektiv jag hade med mig på den resan. Trots att fotot har en del övrigt att önska både rent tekniskt och framförallt vad gäller kompositionen har jag alltid gillat det – för ögonblicket, för färgerna, för ljuset, för nyfikenheten. Men det är också lite roligt för egen del att se att jag faktiskt har utvecklats en aning i mitt fotograferande sedan bilden togs för snart tre år sen.

Hursomhelst. Vid tillfället var vi ute på en cykelutflykt i bergen och hade stannat i en bergsby för fika. I byn fanns en liten amfiteater och utsikten var fantastisk. Medans vi pausade började Theo leka med en grekisk pojke i samma ålder längst ner i amfiteatern. De spelade boll medans jag, Pär och Kasper satt en bit upp på stenbänkarna i skugga från eftermiddagssolen från några olivträd, och drack kaffe och åt glass. Otroligt mysigt! När jag och Theo gick för att köpa en dricka till, sprang Theo iväg till det lilla kapellet i ena änden av amfiteatern och kikade in. Ett kort sekundsnabbt ögonblick fångat – sedan var vår då snart fyraåring på väg mot nya upptåg. Fler foton från den där cykelutflykten och från resan till härliga Kalives på Kreta finns under Resor i menyn.

Och nu är det där ögonblicket plötsligt publicerat i en fototidning. För att jag fick ett infall när jag läste att de önskade resebilder, och kom att tänka på den där korta sekunden vid kapellet i en liten bergsby på Kreta. Så det kan bli. Vad konstigt. Och roligt!

9 kommentarer på “Men kolla!”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: mammamia

    Vilken kul grej att helt plötsligt,efter så pass lång tid, hitta sin bild i en tidning :smile: ! KRAM


  2. Kommentar från: Sockergrynet

    Åh vad roligt! Grattis!


  3. Kommentar från: Mrs. b

    Så kul!


  4. Kommentar från: Karinsfotoblogg

    Oh,så skoj! Grattis!
    Trevlig helg, kram!


  5. Kommentar från: Sara

    Vad roligt att du fått en bild publicerad!
    Grattis!


  6. Kommentar från: Bromans Bravader

    Wow!
    Måste vara en häftig känsla!
    Kram


  7. Kommentar från: Odd brown bird

    Nää men gud va kul! Nu måste jag kolla igenom tidningen igen…

    Ha en fin söndag!


  8. Kommentar från: Dessi - Home and desire

    Så roligt! Jag tänkte att jag skulle köpa hem Shoot, men har inte varit i en butik som har den – ännu! :)


  9. Kommentar från: Snäckan

    Stort grattis!

    Kram





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(