Skitsnack – 16 dagar and counting

Hördu, älsklingsbebisen! Det är inget fint pris som väntar dig om du slår stora storebrorsans bajs-uppehålls-rekord á 21 dagar. Snarare kan du få valfri belöning om du leverar inom det snaraste. Så det är helt okej att du bajsar anytime now. Bara så du vet. Magknipet kommer förmodligen släppa då. Som en extra bonus liksom. Just sayin….

Och ja, vi har provat de flesta tricken vi känner till, vi är ju rutinerade föräldrar till glesbajsarbarn sedan Theo var spädis – magmassagetricket, rumptemptricket, topstricket. You name it. Det sägs ju att bebisar som helammas inte kan bli förstoppade, men det blir liksom någon form av bebis-moment-22 när minste har ont i magen, vill tröstas vid bröstet, ammar lite mer, får än mer ont i magen. Och vill tröstas. Ja. Ni fattar. Är det någon som har något mer nyskapande trick på hur man kickar igång magen på en snart-fyra-månaders – shoot…

9 kommentarer på “Skitsnack – 16 dagar and counting”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Bromans Bravader

    Nä stackars liten. Har tyvärr inga tips då mina har varit raka motsatsen. En 10-12 bajsblöjor per dag… inga konstigheter…
    Kram J


  2. Kommentar från: Annelie

    Hej! Oskar var lite stopp ett par dagar i början, och fick då ett par droppar microlax av barnmorskan på BVC, sen var problemet ur världen. Finns att köpa på Apoteket receptfritt. Lycka till!! Kram


  3. Kommentar från: Nina

    Det där är verkligen inget familjerekord vi vill slå, vare sig nu eller i framtiden. :razz: Har tyvärr inget bra tips – Wilmer hade inga problem innan han började med fast föda och då var det katrinplommonpuré som hjälpte bäst. Hoppas det förlösande bajset kommer snart!


  4. Kommentar från: Birgit

    Lille vännen min!
    Kram mormor


  5. Kommentar från: Dessi - Home and desire

    Nej, min lille sötnosen. Tyvärr heller inga tips. Håller alla tummar!


  6. Kommentar från: Mimmi

    Jag har med mig katrinplommon som Barbro sa var ok och gav oss som tips nu när vi frågade henne senast på BVC. Lite men kan sätta sprutt. Dock blir det nog efter flighten ikväll som han får det. Dag 6 för oss igen men kusinerna vinner med hästlängder.


  7. Kommentar från: MariaL

    Anna skippers bajsgång?


  8. Kommentar från: Mrs. b

    Hemma hos oss hade vi precis likadant när lillasyster var bebis. Det var helt nytt för oss då storebror inte alls hade sådana ”vanor”. Jag var lite smått chockad över att det ens var möjligt, jag hade aldrig hört innan att en bebis som bara äter bröstmjölk liksom kan vänta i dagar/veckor med att bajsa.

    Har nog inga tips, minns inte så mycket av den tiden, men jag gissar att det vände när det började introduceras matportioner och gröt osv.

    Du kan tänka dig jag var nervös dagen hon skulle döpas och inte hade bajsat på över en vecka… Som tur var höll hon sig ända till mottagningen hemma. För det var ju, precis som vanligt, heltvätt av bebis+alla kläder som gällde efter det :-)


  9. Kommentar från: A F F L U E N Z A

    Den som väntar på något gott vet du… ;)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(