Leka tillsammans

120107
Periodvis har Theo och Kasper bråkat ofantligt mycket. På sistone har vi pratat mycket med dem om att leka tillsammans, att prata med varandra, att lyssna på varandra och att ta tillvara på varandra. Och det har gett resultat. Det är mindre bråk och mer lek. Underbart. I vårt lekrum på bottenvåningen har vi medvetet valt att ha saker som de leker bra med tillsammans – tågbana, kaplastavar, bilar och garage, pippihuset, målarsaker. Förvaringen har vi i en av Ikeas serier, och alla lådorna är märkta med skyltar jag har gjort i PS, skrivit ut och sedan laminerat. Det är både text och bilder på dem så att alla ska kunna städa (sedan att det inte alltid hjälper är ju en annan femma…). När man har ett hus med två våningar är det nästan ett måste (åtminstone för mig) att ha plats för leksaker på nedervåningen också, barn leker ju helst där vi vuxna är, och jag står inte ut med att det ligger leksaker överallt. Sedan har barnen sina ”egna” saker på sina rum på övervåningen. Just nu fungerar det bra, i sinom tid kommer säkerligen sämre perioder igen, men just nu är vi väldigt nöjda. Idag har de byggt en jättefin tågbana tillsammans, spelat memory och lekt med playmobil på Kaspers rum.

Vi är en aning post-dop-sega här idag. Skrotar mest runt. Och äter smörgåstårta. Det blev en del över om man säger så. Gårdagens finväder har återgått till det där gråa fuktiga. Vi får nog ändock släpa oss ut på en promenad snart, inte minst den lurvige behöver det.

5 kommentarer på “Leka tillsammans”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Terese

    hallå.. men du vilken snygg förvaring!! Har sneglat på den där men tänkt att jag inte ska ha mer ikea saker. Kanske ska kolla på den då.. hmmm.

    snyggt var det! vilka mått är det på era?

    ska lägga till dig på bloglovin också så jag inte missar fler inlägg

    kram


  2. Kommentar från: Bromans Bravader

    Åh vad skönt. Mina två äldsta bråkar konstant. Precis hela tiden. Vet inte vad jag ska göra snart… jättejobbigt! För försöka prata med dem…
    Hur gamla är dina äldsta?
    Kram


  3. Kommentar från: Dagarna

    Skönt att de kan leka tillsammans utan att bråka.

    Vilken snygg förvaring till alla leksaker. Måste jag tiitta lite mer på.

    Skulle gärna vilja ha ett lekrum till barnen här nere. Snart har vi ett rum över som jag vill göra till lekrum, men maken vill ha det till arbetsrum. Få se vem som vinner av oss, eller om det blir både och.


  4. Kommentar från: A F F L U E N Z A

    Klart du skall testa 365-appen! Jaaaa! :smooch:

    Vi har också någon slags Ikea-förvaring i grabbens rum, han fick rita en bild till varje låda vilket gjorde honom _lite_ mer engagerad i städningen ha ha. Men bara lite. ;-)


  5. Kommentar från: ulle_80

    Ja, som sagt, vet precis hur det är….





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(