Dopad och klar

20120106-231547.jpg

20120106-231706.jpg

Nu är han döpt, älskade Noah Karl Arvid. Igår fixade och fejjade vi här hemma, städade, gjorde smörgåstårta till ett helt kompani (45 min enligt receptet till ”enkel italiensk smörgåstårta. Pyttsan. Det tog mig heeela eftermiddagen igår), strök vita linnedukar och pyntade bord. Vi började förvisso med att komma på den geniala idén att åka hela familjen till Ica maxi för storhandling. Gick sådär. Sjuuuukt mycket folk. Borde man ju kunnat räkna ut på förmiddagen en trettonafton. Psykbrytet var nära, så till sist tog jag hela skocken med ut och festade loss på korv med mos och så fick Pär jogga runt därinne själv ;-). Sedan flöt förberedelserna på finfint. Det ösregnade ändå hela dagen så det passade fint att hålla sig inne och pyssla.

Men idag, på Noahs dopdag, sken solen från klarblå himmel. Klänningen satt som en smäck på minsteprins och när prästen väl dök upp (denne hade tagit fel på tiden – och fick efterlysas av kyrkvaktmästaren. Som för övrigt stod beredd att helt ad hoc utföra dopcermonin om hon inte skulle dyka upp. Vet ni förresten att vem som helst som är döpt och konfirmerad får utföra ett dop om det krisar?! Det var nyheter för mig.) flöt allt på som det skulle. Noah skrek bara litegrann och han bajsade inte heller igenom blöjan på sin gudfars skjorta (vilket var en farhåga då minste inte levererat på 9 dagar….). Kasper fyllde dopfunten med vatten, Theo torkade minstebrors huvud (både Theo och Kasper var för övrigt otroligt duktiga i kyrkan) och Nina läste en fantastisk dikt hon själv skrivit (tack snälla!).

Väl hemma stuvades 25 vuxna och ett 10tal barn i varierande åldrar in i vårt vardagsrum – med sittplats åt samtliga, vilket vi är grymt nöjda med att vi lyckades med – och kalasade både på nämnda smörgåstårta (som för övrigt verkade uppskattad), spettekaka och otroliga chokladtårtor som Anneli gjort (tack tack tack!). Huvudpersonen sov mestadels antingen i sin vagn med favvosnutten tätt intill kinden, eller i någons famn.

Noah fick finfina presenter och verkade nöjd med sin dag. Nina hjälpte mig med kameran (tack för det också!) så det finns en hel del bildbevis. Kommer så småningom! Efter jul och nyårsbilderna. Ligger lite efter.

Hursomhelst – tack alla som kom och firade vår minsteprins, vår lille skatt. Och extra tack till alla som hjälpt oss på ena eller andra sättet.

7 kommentarer på “Dopad och klar”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Maria

    Låter som en lyckad dag, kan dock tänka mig att någon blev lite stressad av en präst som saknades ;-)


  2. Kommentar från: Bromans Bravader

    Underbar bild på Noah.
    Verkar som om ni har haft en lyckad dag!
    Kram Jannike


  3. Kommentar från: Dessi at [Home and desire]

    Åh låter som en fantastisk dag och smörgåstårtan ser så läcker ut! Receptet vill jag gärna ha! :)


  4. Kommentar från: Birgit

    Tack för en fin minnesvärd dopdag!
    Kram mor


  5. Kommentar från: Rolf

    Tack så mycket för en stämningsfull och vacker
    stund i Kyrkan och en jättemysig eftermiddag hemma
    hos Er i Er fina villa.
    Kram till Er alla !
    Margareta och Rolf


  6. Kommentar från: Odd brown bird

    Grattis Noah!

    Vilka härliga bilder, den där tårtan ser ju att vara ”to die for”!

    Kram kram


  7. Kommentar från: Therese

    Grattis till dopet (och namnen, två av dem ingår i vår lillebrors namn här hemma :))





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(