På väg mot beach 2012

120103
Jag är inte den ”som bara ammar lite och sedan har blivit av med alla gravidkilona”. Jag tillhör inte heller kategorin som ”behöver äta huuuur mycket som helst för att inte bli alldeles för smal” medans man ammar. Nope. Tänk om det vore så väl. Jag vet sen innan att de första kilona går av sig själv, men sedan får jag kämpa bort 8-9 kilo, sakta men säkert. Och det har ju inte direkt blivit bättre av att vi faktiskt verkligen unnat oss på tok för mycket av i princip allt den här hösten – jag har varit extremt sötsugen och hungrig – och sen blev det ju jul och nyår och…. Som sagt, de första 9 kilona försvann av sig själv. Men sen har det stått still. Förvisso är det då bara 6 kilo kvar till inskrivningsvikt men eftersom jag blev gravid ganska nära inpå julen förra året hade jag redan då ett par kilo mer än vad som kändes bekvämt, så totalt 10 kilo skulle jag vilja bli av med. Min käre make har gladeligen sympatiserat med mig under både graviditet och första tiden efteråt, så nu gör vi ett gemensamt ryck med sikte på beach 2012 (som för vår del börjar en aning tidigare i år, med tanke på stundande semester. Men jag räknar inte med att ha blivit av med alla de oönskade 10 kilona tills dess. Men gärna hälften av dessa åtminstone, så att man inte skrämmer iväg alla andra på stranden). Nu är det ju förvisso inte så att det viktigaste är att komma i bikinin, nej ur ren hälsosynpunkt hade det varit bra att bli av med lite överskott, äta bättre och röra oss mer.

Att jag häromdagen, när jag röjde bland Theos leksaker, hittade en dvd-skiva på vift, som vid en närmare titt innehöll foton från första halvan av 2007, gav mig faktiskt en extra sporre. Jösses vad smal jag var!! Nu är det ju visserligen två barn sedan, men ändå. Herregud. Nej, nu blir det nya tag. Det här duger inte. Jag kan förvisso inte köra någon regelrätt bantningskur med tanke på amningen, utan taktikten är helt enkelt att sluta med bullar, kakor, godis, glass och annat sött (det blir ren detox här första veckan, jag är konstant sockersugen och det är verkligen inte bra), att äta mindre portioner och i viss mån minska lite på kolhydraterna. Samt att promenerara mera och ta tag i träningen på Friskis&Svettis, som fick ett ganska abrupt slut för knappt ett år sen. Förhoppningsvis ska det ge resultat. Wish me luck!

Jag och Kasper gillar ju att baka emellanåt, så jag tänkte försöka mig på att hitta lite recept på GI-vänliga bröd, bullar och liknande. Någon som har tips?

8 kommentarer på “På väg mot beach 2012”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Dagarna

    Lycka till!

    Här kanske du hittar något gott att baka, dock inte GI utan LCHF
    http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/kategori/recept/bakat/
    http://mariannslchf.se/


  2. Kommentar från: Mimmi

    Ja det där med godis och gott har varit helt galet sen E föddes med. 7 kg kvar men siktar jag med på 10 så vi har samma målbild du och jag och gärna inom samma tid med men hälften tills dess är ok. Är ändå glad i helhet att det blev så här och inte som med M för vem vet vad som hade sagt upp sig i kroppen denna gång?? Heja heja heja oss. Jisses vad snygga vi kommer vara till sommaren :)


  3. Kommentar från: Dessi at [Home and desire]

    Här har jag drygt 1 kg kvar till inskrivningsvikten, men vill ner ytterligare då jag hade några trivselkilon innan dess. Så drygt fem kvar att gå ner. Har fått ner fyra nu under tre månader och hoppas på att resten också försvinner i samma takt… Mer motion och mindre kakor! Idag blev det 1,5 timmes promenad med vagn och Aron och ikväll ett Friskis-pass Fuego. Och en liten chokladbit på det!


  4. Kommentar från: Millan

    Lycka till! Jag kor igang pa mandag med traning och nyttig atning igen efter att ha svullat hela December kanns det som. Det kanns dessutom i byxlinningen sa nu maste jag ta tag i saken igen. Ja tank om man vore sadan som behhovde ata lite extra under amning for att inte ga ner for mycket i vikt … inte sa for mig heller!¬
    kram


  5. Kommentar från: mammamia

    Puh…jag har inga gravid kilo att skylla på men skulle ändå må gott av att bli av med några extra kilo jag samlat på mig! Nytt år, nytt tänk och göra nåt kul o nyttigt får bli mitt nya motto :smile: KRAM


  6. Kommentar från: Bromans Bravader

    Kan varmt rekommendera Olga Rönnbergs blogg på mama.nu. Hon är expert på träning efter graviditet. Viktigt att träna rätt när kroppen har gått igenom vad den ju gjort.. Hjälpte mig EXTREMT mycket förra vintern/våren när jag skulle gå ner mina sista gravidkilo. Enorm inspiration och motivation när det känns trögt… som det ju gör…
    Kram Jannike


  7. Kommentar från: Anna

    Jag har mailat dig ett recept på frukostmuffins som jag gör om helgerna ibland. Nyttiga, enkla och goda. Att minska kolhydraterna (men inte utesluta helt!!) är det som fungerat bäst för mig. Mer grönsaker och kött och mindre av ris, pasta, potatis och bröd…


  8. Kommentar från: A F F L U E N Z A

    Jag hejjar på dig! :lol:

    Själv gick man ju upp en hel del under graviditeten… När dotra hade ploppat ut och jag kom hem stod jag på 20 kilo plus. *nghaaaa* Jag har väl gått ned dryga 7 kilo, men det går ju så låååångsamt. Min nya last smoothie med aningens grädde i gör förmodligen inte hela saken bättre? Med sonen hade jag gått ned alla kilon på 9 månader, bäst att rappa haha. :razz:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(