Rör inte min bild

20111214-204745.jpg
De allra flesta fotolabb som framkallar digitala bilder lägger på eget bevåg på effekter i syfte att förbättra bilderna, som till exempel kontrast, ljus eller skärpa. Det kan säkert vara bra i många fall men för mig som redigerar klart mina rawfoton själv och sedan sparar dem, precis som jag vill ha dem, är det helkass med de där ”förbättringarna”. Min bild är klar när jag skickar in den och det är så jag vill ha den. Punkt. Så därför är det irriterande när man inte kan stänga av eller välja bort den där autokorrigeringen som finns nästan överallt. Men Crimson har fattat det där! De har nämligen en funktion där man kan helt kan välja bort alla automatiska ändringar – Rör inte min bild! Me.like.a.lot.

Crimson har för övrigt just levererat årets julkort. Riktigt fint resultat varje gång. Dessutom har de många format att välja på.

Nu ska vi bara få iväg julkorten med posten oxå – och det tenderar att vara det svåraste av allt ;-). Fredag är deadline för detta har jag fått höra. Annars är det lite hektiskt just nu i lussetider – vi har avverkat tre lussefirande på två dagar och det känns som jag har rusat runt byn som en skållad råtta med alla ungar både igår och idag. Men lussefirande är mysigt! Barnen har varit så duktiga. Dagens andra föreställning med förskoleklassen missade jag dessvärre, för när vi kom hem från det första eventet (med Miniorerna) var Kasper hängig och en snabb temperaturcheck visade på 39 grader. Igen. Favorit i repris från förra veckan. Pappan, som precis hunnit hem från jobbet, fick åka iväg med Tomte-Theo själv till det sista lussetåget, och så fick han också sett ett sådant i år (när Kasper gick lussetåg på dagis igår satt pappan nämligen fast på ett annat tåg. Ett försenat Öresundståg närmare bestämt). Imorgon blir det kurering av den lille som gäller. Är tacksam över att vi har så snälla och fina grannar som tar med Theo till skolan imorgon bitti så jag slipper dra ut sjuklingen och bebisen.

11 kommentarer på “Rör inte min bild”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Mrs. b

    Ja här hann vi med en frisk dag idag, men nu på kvällen var det samma här – nu är det den minstas tur att vara sjuk, och jag fick åka själv med storebror på hans Luciafirande nu på kvällen.
    Julkort… jag måste ta tag i det där….
    Fujidirekt har också så man kan slå av ”förbättring”.
    Krya på er!


  2. Kommentar från: MariaL

    Ho ho! Använd vanliga frimärken så behöver du inte bry dig om deadlinen, det är knappt någon prisskillnad! Har dålig erfarenhet av julkort som kommit försent trots att de postats i tid, så nu bojkottar jag dem.


  3. Kommentar från: Catharina

    Tråkigt med en tur i sjukstugan igen!

    Jag såg att Proprint lagt till den inställningen i år. De har även en inställning där man kan betala dem en liten peng för att ställa in det riktigt bra. Inte ett alternativ för dig men bra att det finns. Ska testa Crimson någon gång – har hört mycket bra om dem. Vi har beställt några förstoringar från Proprint som vi nu går och väntar på så ska bli spännande att se resultatet. Julkorten därifrån blev i vart fall bra.

    Precis som Maria L har vi fått julkort för sent vissa år trots att avsändarna postat det i tid. Men de vanliga frimärkena i år är så otroligt somriga. Hos oss har de glassar! Säkert bara för att sälja fler julfrimärken.


  4. Kommentar från: Lotta

    Jag använder bara Crimson! De är så bra. Outstanding!

    Vi ska hämta ut årets julkort idag… som vanligt från Crimson. Iår använde jag deras julkortfunktion och skapade utifrån deras mallar… latade till det lite. Hade inga juliga mönster eller bakgrunder i datorn… så det gick snabbast så här. ;)


  5. Kommentar från: odd brown bird

    Oj, på fredag redan – shit nu blev det bråttom!

    Crimson ja, de äger, men tycker de kunde öva lite på kundservicen när man kommer dit =)

    Kram kram


  6. Kommentar från: Pia

    Kunde inte hålla med dig mer! Tack och lov för Crimson! They rock! :)

    Ja, vi kör samma visa här hemma. Melvin är sjuk med feber – igen, bara en och en halv vecka sedan sist, suck. Lägg på det förkylningsastma och vi har ett riktigt härligt läge :/
    Hoppas K kryar på sig snart!

    Kram kram


  7. Kommentar från: Annika

    Min bror som ar fotograf, du vet, han använder sig alltid av crimsom! :-)


  8. Kommentar från: mormor

    Krya på dig snabbt lille Kasper!
    Puss o kram mormor


  9. Kommentar från: by JODY

    Älskar Crimson, bästa labbet i Stockholm!


  10. Kommentar från: A F F L U E N Z A

    Jag använder mig också av Crimson, men faktum är att jag inte testat någon annan haha. :lol:


  11. Kommentar från: annah

    Älskar crimson!!!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(