20+ och snart flintis

Ansiktsbehandlingen igår var otroligt skön! En timmes total avkoppling. Ja, förutom porrengöringen då. Det gör ju riktigt ont alltså. Men annars, varm ånga, ansiktsmassage, peeling, ansiktsmask. Wunderbar!
Det enda som är lite trist är att den annars så urtrevliga ansiktsbehandlartjejen direkt när man kommit ut ur det mysiga behandlingsrummet, förvandlas till värsta sortens försäljare. Tyvärr ligger det inte i månadsbudgeten att köpa på sig alla de produkter som använts under behandlingen, även om de tydligen är helt livsnödvändiga för just min hud. Så trots att 599 kr för 75 ml nattkräm och 399 kr för 100 ml ansiktsscrub tydligen är ett fantaaaaastiskt fyndpris, sa jag tack, men nej tack och ansiktsbehandlartjejen gjorde sitt bästa för att dölja sin besvikelse. Men lyckades dessvärre inget vidare :wink: .

Ansiktsbehandlingen tycktes dessutom ha gett stor effekt. Direkt efter behandlingen, skyndade jag in på Systembolaget för att handla en flaska glögg. Där har jag inte varit på flera år, eftersom min man jobbar i grannlandet där alkoholhaltiga drycker inhandlas till mycket fördelaktigare priser. Men nu rusade jag snabbt in, och döm om min förvåning (och, måste erkännas, förtjusning) då jag fick visa legitimation :mrgreen: :mrgreen: . Först kändes det som värsta komplimangen (jösses, ser jag såååå ung ut) men strax därpå insåg jag att bara det faktum att jag tog det som en komplimang innebär ju att jag inte är någon 20+:are längre utan faktiskt en bra bit äldre :wink: . När man var yngre var det ju faktiskt inte så kul att behöva visa leg. hela tiden :smile: .

Det vore också konstigt att man inte är äldre och ändå på väg att bli flintis. Visst är jag medveten om att man tappar lite extra hår efter graviditeten (eftersom man nästan inte tappar något hår alls när man är gravid, inte ens det där normala) men jag tappar helt galet mycket hår. Seriöst alltså, jag kan kamma en borste full om dagen!! Fortsätter det så här kommer jag inte ha något hår kvar till jul. Jag kan inte minnas att jag tappade så här mycket hår efter graviditeten med Theo, men det är säkert något jag förträngt. Hur som helst är det väldigt trist att den där hastigt uppsatta tofsen bara blir tunnare och tunnare…

12 kommentarer på “20+ och snart flintis”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Pernilla Lindström

    Starkt jobbat att inte handla något efter behandlingen. Det som gör en förvirrad är när man sedan gör en ansiktsbehandling på ett annat ställe som säljer andra produkter är dom alltid de bästa på marknaden och då blir jag lite förvirrad :)

    Jag tappar alltid mycket hår (trotts icke gravid) och ett tips är att köpa något som heter Hårkontroll på naturapoteket. Jag tyckte nog att det blev bättre efter den kuren. Du tar en tablett varje dag i en månad, tror att det var en månad om inte längre.

    Fortsatt trevlig helg!
    Kram Pernilla


  2. Kommentar från: Annika

    HA HA! Ja har oxå visat leg två ggr detta år. Å ja ser d bara som en komplimang :wink:

    Låter grymt skönt med en ansiktsbehandling…kke skulle ta å unna mej d me ngn dag?

    Ang. håret så säger min kusin som e frissa att man tappar x antal hår i olika perioder/år. Å d blir ju mer påtagligt om man har tofs å sen väl släpper ut d… Tror nog inte du behöver va nojji över tappet…

    Hoppas du/ni får en trevlig lördakväll me glöggen… Kram kram från ett blåsigt Falköping


  3. Kommentar från: Linda

    Härligt med ansiktsbehandling!

    Jag har också fått visa leg nån gång… men jag ser det nog som en komplimang,

    Kram


  4. Kommentar från: Therese

    Usch ja, jag tappade också ofantligt mycket hår vid amningen… Men inte är jag flintskallig nu, så det ordnade till sig på vägen :)
    Ang inlägget längre ner, så upplevde jag att just runt 3-3,5 år så är de ju så medvetna om vad som sker runt dem. Då blev det helt plötsligt problem att lämna storebror på dagis eftersom han visste att jag skulle hem med lillebror och han skulle stanna kvar… Nu har ju visserligen lillebror också börjat dagis, men jag trör nog att det gått över iallafall av sig själv. Lycka till!


  5. Kommentar från: Hilda

    Jag har också börjat tappa hår men var beredd på det. Syrran tappade jättemycket hår efter graviditeten och fick klippa av sig det mesta (Bellan den krulliga). Frissan sa att det brukar börja efter 3,5 månad. Under graviditeten fick jag mycket tjockare hår och har därför passat på att ha det lite längre med planen att det får ryka när det tunnas ut. Jag är dock inte så sugen på att låta lockarna falla eftersom jag trivs så bra med mitt längre tjockare hår :sad: . Maken ser dock positivt på det hela, håren samlar ihop dammråttorna :smile:


  6. Kommentar från: Lotta

    Usch, jag vet hur det där är med håret. :( Jag är en periodare, periodvis så tappar jag MYCKET hår. Jag lyckas dock bromsa det med Silica Plus som hjälper mig väldigt bra. Vet inte om det hjälper dig dock för jag antar det är något med hormonerna? Kan ju vara värt att testa kanske?

    KRAM!


  7. Kommentar från: Mia

    Jag fäller också hår i massvis och det är av hemsk kvalitet nu :sad: Jag får alltid visa leg när jag ska handla på systemet och jag fyller 31 om två veckor… :mrgreen:


  8. Kommentar från: Sara

    Här lossar det också stora tussar dagligen. Man undrar ju om det snart är kalt på vissa ställen… men inte vad jag kan se ännu i alla fall… hehe!! Minns tyvärr att det var så här även förra gången så jag vet ju även att det någon dag slutar lossna… men inte sååå kul när det väl gör det. Håret blir ju så platt och trist, tycker jämt att jag ser helt galet smutsig ut i håret fast jag nyss tvättat det. Suck! Sen blir ju håret alltid lite statiskt när det blir kallare ute så det blir att gå med tofs några månader framöver tror jag. Eller klippa det kort till våren sen kanske. När jag gått ner alla extra kilon… haha!


  9. Kommentar från: Madde

    Skönt med lite behandling
    Tråkigt att de måste sälja på en massa saker efteråt som man verkligen måste ha

    Jag tappade grymt mycket hår i början, jag som i vanliga fall har tjockt hår hade nästan tunnt hår.
    Men nu är det mitt normala tjocka hår igen


  10. Kommentar från: Helena

    Jag får i princip alltid visa leg på Systemet och jag är 34. Jag väljer att se det som en komplimang. :smile: Och tycker att det är kul när personalen blir lite generad när de inser att det är 14 år sedan jag fyllde 20.


  11. Kommentar från: Johanna

    Jag klippte mej i förberedande syfte denna gång, innan håret började rasa och det känns inte alls som det har trillat lika mkt.


  12. Kommentar från: Helena

    Ett tips mot håravfall efter graviditet är håroform (tror jag den heter) som man kan köpa på Life.
    Jag tappade också sjukt mycket hår, men sedan jag började använda dom tabletterna så ha till och med det dagliga håravfallet minskat. Den hjälper även mot naglarna (har jag sjäv ej erfarit dock)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(