Hårt fast – eller äntligen loss

Ibland blir det lite jobbigt. När man dels lider av tummar som emellanåt sitter hårt fast, och dels ett ordningssinne som säger att jag bara måste göra saker i rätt ordning. Det vill säga i tur och ordning. Ibland blir de enklaste saker därför bara inte av. Som att lägga upp ett galleri med foton från Thailandsresan för ett år sen. Va! Hur svårt kan det vara egentligen?

Men först, när vi kom hem från Khao Lak i februari förra året, orkade jag bara inte ta tag i att redigera bilderna. Det var på tok för jobbigt att ha lämnat paradisdagarna och kommit hem till livspusslet med VAB och jobb och mörker och vinter hela den biten. Jag orkade inte ens titta åt bilderna. Så jag tänkte att jag redigerar fotona till sommaren istället, när allt känns lättare och ljusare. Men när våren och sommaren kom, ville jag ju inte sitta inne och fixa foton när det var vackert väder ute. Moment 22. Till sist, fick jag till slut redigerat fotona i höstas, enkom för att fotona skulle med i den fotobok jag fick vara testpilot för. Och för testpilotandet fanns en deadline = thailandsbilderna blev redigerade. Men därifrån till att göra om dem till webbformat och lägga upp den på resesidan var ett ganska långt kliv. Typ fram tills idag.
110208
För nu är jag sugen på att redigera fotona från Österrike och göra ett galleri av dem – men för att göra det sa mitt ordningsjag att jag helt enkelt var tvungen att göra klart det där andra först…. :smooch: . Så – believe it or not. Nu är resesidan uppdaterad. Och hör och häpna – inte bara med Thailandsfotona, det finns numera även en sida om vår tripp till Bohuslänska pärlan Ramsvik i somras. Med lite tur dröjer det inte ett år innan Österrikefotona blir klara :razz: .

7 kommentarer på “Hårt fast – eller äntligen loss”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Maria

    Vilka härliga Thailandsbilder! Hade det inte varit för maten skulle jag så gärna åka dit! Kikade även på reselistan, o imponeras hur mkt du fått se i världen!


  2. Kommentar från: Charlotta

    Tycker du är väldigt ambitiös.. jag har inte ens hunnit klart fotobok eller ens lagt upp resebilder från Provence eller New York. Det tar ju sån tiiiiid!!! Det tar ju flertalet timmar på kvällarna, fattar inte hur du hinner. :smile:

    Kram!


  3. Kommentar från: Jenny

    Oj oj oj. Har varit hemma sedan 27/1 efter tre fantastiska veckor i Thailand varav sista i Khao Lak. Vår favorit! Har väntat på din reseberättelse därifrån;-) Nu önskar man ju att man kunde backa bandet… Ditt album blev en nostalgitripp, tack…
    Tack än en gång för Greklands-tipsen. Allt talar för Kalives i slutet av sommaren!


  4. Kommentar från: Dagarna.nu

    Jag har också en massa bilder som jag fortfarande inte har tagit hand om
    Roligare att fixa med de nyaste istället


  5. Kommentar från: hemmabloggaren

    Bra jobbat! Vill gärna se fler smakprov – när du får tid och lust =)

    Hoppas ni får en fin fredag i snökaoset. Bara att sätta på overallerna igen då.

    Kram


  6. Kommentar från: Linda

    Vad duktig du är! Jag hinner aldrig med bilderna jag tar… Lite synd… För jag vill göra foto öcket etc..


  7. Kommentar från: Diana W

    Precis sådan är jag med, vill göra saker i kronologisk ordning. Mest för att jag inte tycker om att ha saker släpandes, ju längre de ligger ogjorda desto större blir viljan att ta tag i det, till slut blir det en riktig surdeg av det hela.

    När det gäller just bildredigering har jag som mest inspiration till bilder precis just i samband med att de tas så jag försöker gå igenom alla bilder direkt när jag laddar upp dem i datorn. Gör jag inte det kommer jag alltid släpa efter eftersom jag tar så ofantligt många bilder, ofta, privat.

    Ska kika i galleriet vid ett senare tillfälle, då jag vet att jag har mer tid att sitta ostörd. Ser fram emot bildgalleri från alperna!

    Kram/Diana





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(