Rutiner

Jag är ett big fan of rutiner. Jag gillar struktur och hur mina dagar och veckor ska se ut, både på jobbet och hemma med familjen. Så om man nu ska försöka se något positivt med den här hösten som bara tycks ha kastat sig över oss den senaste veckan, så är det helt klart det faktum att det blir mer ordning och reda i vardagen. Våra barn är vana vid rutiner och ganska beroende av sina mat och sovtider, så att fasa in dem till det normala efter semestern gick ganska lätt, och nu har även skolterminen kommit igång på jobbet efter ett långt sommarlov. Det mesta börjar falla på plats. Det har varit trögt att komma igång efter semestern i år, men nu, efter tre veckor, börjar det faktiskt gå lättare. Skönt.

Andra rutiner vi börjar komma in i är barnens och våra egna aktiviteter. Både Theo och Kasper har börjat med simningen igen och tycker det är toppen. Faktum är att Kasper är mer vild än tam och bara kastar sig hejdlöst åt alla håll och kanter runt om i bassängen – totalt utan respekt för att han vare sig bottnar eller kan simma. Att lyssna och följa instruktioner på simningen måste därför bli steg 1 för minsteprins. För egen del gjorde jag igår mitt första pass på Friskis&Svettis på minst…. sex år, och det var vad man kanske kan kalla en nära-döden-upplevelse. Jag är inte så bra på att göra saker med måtta utan gick in på samma tempo som sist då jag var van att träna åtminstone 2-3 gånger i veckan, med följd att jag blev helt tokslut. Givetvis. Jag vet inte om min dåliga kondis kan skyllas bäst på att jag blivit just sex år äldre sedan det var någon ordning med träningen senast, eller på att jag fått två barn sedan dess. Hursomhelst – det känns kul att komma igång och nu ska det göras ett seriöst försök att bli åtminstone en mindre otränad. Idag började Theo fotbollsträningen. Ett femtontal femåringar lekte fotboll tillsammans i kvällssolen på idrottsplatsen och han tyckte det var riktigt roligt. Vi är nöjda med veckan som gått och ser fram emot helg!

Ikväll har jag tagit tag i lite bildredigering – jag håller på med ett litet fotoprojekt med bilderna från bröllopet vi var på i juli. Jag vet att brudparet är ganska nyfikna, men det tar nog ett liiiitet tag till innan jag är klar – men här är ett par foton från den mysiga festlokalen.
100826

5 kommentarer på “Rutiner”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Maria Fille och Cosmo

    Usch, jag har fortfarande inte landat i den nya terminen. Men det är hoppfullt att läsa om att det går bättre för er. Då blir det nog bättre för oss också snart.

    Fin bild med blomman i förgrunden. Härligt när man bara anar bakgrunden.

    Kram M,F&C


  2. Kommentar från: Nina [ljuvligt]

    Rutiner är trevligt – nu när maken börjat jobba igen, har vi kommit in i vardagen lite bättre igen.

    Det där namnet – Trollabo kvarn – så fint! Trollabo. :lol:


  3. Kommentar från: Maria

    Mmmm kan lova att vi är ytterst nyfikna!!


  4. Kommentar från: mammadagar

    Rutiner är bra och ett måste för att få vardagen att gå ihop. Helgerna piggar upp lite grann eftersom de känns mer fria. Nog för att vi försöker hålla någorlunda på sovtider och mattider oavsett om det är helg eller semester, men det kan bli liiite senare på helgen. Och definitivt lite senare frukost t ex.

    Jag hoppas jag snart kommer in i det mer så det känns skönt, att det rullar på… inte bara tycker det känns enformigt och trist! :smile:


  5. Kommentar från: annah

    Jag är också ett big fan av rutiner! vardagen fungerar så mycket bättre då och skapar trygga barn!

    milton började på dans förra veckan men det var inte alls bra så nu måste vi nog hitta nåt annat för honom att göra.

    kram kram





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(