Ljudböcker

100422
Förut, när jag åkte tåg till jobbet, brukade jag alltid läsa. Även om själva tågresan bara varade i 9 minuter så var det ganska skön avkoppling mellan jobbet och efter-jobb-racet hemma på eftermiddagen. Nu kör jag bil till och från jobbet, och även om det inte är speciellt långt jag kör (ca 20 minuter) så tänkte jag istället testa ljudböcker. Började med Tusen strålande solar häromdagen, och än så länge tycker jag väl att ljudböcker är sådär… Vet dock inte om det är själva konceptet jag inte gillar (jag väldigt snabbt för egen del, så jag tycker det går lite för långsamt helt enkelt) eller om det bara är att jag inte riktigt kommit in i just den här boken ännu. Vi får se! Vad tycker ni andra om ljudböcker?

9 kommentarer på “Ljudböcker”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: camillasnyahem

    Jag gillar inte heller ljudböcker, just för att rösten läääässseeeer sååååååååååå saaaaktaaaaa. :) En kompis till berättade om ett knep, man kan tdligen ställa in hastigheten på något sätt, kolla om din spelare kan det. Då går det i normal takt. Har dock inte testat det själv… :)


  2. Kommentar från: Linda J

    Tror man måste hitta en läsröst som är skön att lyssna till…annars är det lätt att man tappar fokus. Tror också det är en vanesak det där m ljudböcker. Ge det en chans vet jag!


  3. Kommentar från: Linda J

    För övrigt är Tusen strålande solar en helt fantastisk bok:)!


  4. Kommentar från: diana

    Åååå jag älskar ljudböcker – så länge det är rätt uppläsare!

    Har du inte fastnat i Tusen strålande solar än – sluta lyssna på den genast! Det är en helt underbar bok så du får absolut inte låta ljudversionen förstöra upplevelsen! Läs den istället!

    Jag har börjat och slutat lyssna på en del ljudböcker som inte alls haft bra uppläsare, nu håller jag mig till beprövade sådana, oftast är det skådespelare jag tycker bäst om, där jag ju vet att de fängslar mig på film med sina röster :)
    Katarina Ewerlöf och Reine Brynolfsson är två favoriter.


  5. Kommentar från: Pia

    Världens bästa bok, du bör nog läsa den på riktigt! :)


  6. Kommentar från: Cybertjejen

    Om det är en bra uppläsare tycker jag det är skönt att kunna lyssna på en bok när man är ute och går istället för att lyssna på musik
    Skönt att kunna göra något annat samtidigt som man lyssnar


  7. Kommentar från: uh-huh-me.com ~ Nettan

    Nej, jag har inte fallit för ljudböckerna än. Fick testa på gratis via Buzzador och lyssnade då på ganska många men njaee :) det är mycket själva bokgrejen jag tycker om :) är ju så mysigt att krypa ihop med en bok i handen


  8. Kommentar från: MariaL

    Jag har inte riktigt fastnat för det heller, gillade mest att lyssna på radion när jag bilpendlade. Det blir lite segt o jag vill mest somna till ljudbok… Men många gillar det väldigt.


  9. Kommentar från: Akay

    Jag lysnar mycket på ljudböcker nu när jag är hemma och är mammaledig – perfekt att ha i öronen när man är ute och går med vagnen eller när man utför tråkiga sysslor. Håller med om att uppläsaren är oerhört viktig. I början gillade jag tex inte alls Karin Alvtegen som läser sina egna böcker, men det gick att vänja sig vid henne också! Min favorit är Magnus Krepper som läser Johan Theorins böcker. Det enda jag inte klarar med en ljudbok är att lyssna när jag ska somna för då somnar jag DIREKT och måste hålla på och bläddra bakåt för att hitta rätt ställe igen… Mycket irriterande! :wink:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(