+ & – efter första dagen i vårt nya kapitel

091201
+Att byxorna till min jobbuniform passade, och till och med var lite stora (detta plagg har legat långt in i garderoben sedan jag övergick till mammabyxor när jag var gravid med Kasper för snart två år sedan).
-Att vi har fått gå ut hårt med avancerad familjelogistik (Pär lämna kl 8, jag hämta kl 15.30, hem och byta om, köra Theo till vänner – TACK snälla Hannah för både barn & hundpassning – åka och simma med Kasper, Pär hämta Theo och Biggles, komma hem samtidigt klockan 18, maten på bordet 18.25, julkalender och nattning).

+Att vi fixade första dagens familjlogistik helt okej – inga sammanbrott, inga tårar och det enda vi har tappat bort på vägen är ett par vantar. Båda barnen har haft det bra på dagis, även om Kasper var tröttare än tröttast när jag hämtade.
-Att jag saknar barnen.

+Linas matkasse. Jag bara älskar alla underbara nya sätt att förenkla vardagen som poppar upp på nätet numera. Igår fick vi vår första kasse och jag slängde snabbt ihop en tvåveckorsmeny med fem rätter från kassen och fem av våra vanliga snabba vardagsrätter. Idag åt vi Linas fisk i apelsinsås med broccoli och gröna ärtor. Klart på 25 minuter och det bästa var att jag inte behövde planera själv ett endaste dugg. Stor matlåda blev det över till imorgon oxå. Och sannolikt kommer vi bara behöva storhandla varannan vecka numera. Me like och värt varje krona!
-Att middagen blev för tok på sen och att Kasper i princip somnade med skeden i munnen. Vi måste ha en bättre plan för tisdagar när vi ska klämma in babysimmet oxå.

Dagens logistikproblem: Vi har bara bältesstol till Theo i den ena bilen. Bakåtvänd barnstol till Kasper har vi i båda bilarna.
Snabb lösning: Ny bältesstol till lilla bilen inhandlas omgående.

Tack och stor kram till alla som har skänkt mig en tanke idag – vilka fina vänner jag har som förstår att detta är en tuff omställning för mig. Sms, mail, facebook och här på bloggen – det värmer verkligen. Vi är otroligt glada för alla fina vänner vi har som både tänker på oss och som hjälper oss att lösa vardagspusslet! Nu – soffan. Även om jag inte kan påstå att det är speciellt påfrestande på jobbet just nu eftersom det verkligen är toklugnt, så känner jag mig lite trött – det är verkligen annorlunda mot mina vanliga dagar med barnen.

15 kommentarer på “+ & – efter första dagen i vårt nya kapitel”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Birgit

    Hej! Så glad jag blev att läsa om att första dagen verkar ha gått bra!
    Sov gott!
    Kram mor


  2. Kommentar från: Ulle

    Skönt att höra att det fungerat fint!

    Kläm in er på MCD på tis:) Matlåda att ta med o värma?


  3. Kommentar från: Cybertjejen

    Skönt att det gick bra första dagen!

    Bra att den rätten gick så fort, blir kanske den rätten för oss i morgon då maken ska iväg och träna.
    Det är verkligen kanon med alla nya grejer som ploppar upp för att förenkla vardagen.


  4. Kommentar från: IaY

    Ni verkar ju ha klarat detta galant! Skönt! Jag längtar inte tills den dan jag ska lämna iväg lillen och gå till jobbet… men nu vet jag att jag kommer klara det med ;) Var sak har sin tid sägs det ju…
    Jag ska genast kolla upp Linas matkasse, verkar vara toppen. Jag som är så dålig på att planera mat! Kramar


  5. Kommentar från: diana

    Skönt att höra att det gick bra ändå, den här första dagen i er nya vardag! Tappade vantar ordnar ju en lunch-shopping på stan enkelt :)

    Usch. det är jobbigt det där när de somnar vid matbordet… Kasper behöver nog också lite tid att komma in i den nya vardagen, tänk vad mycket nytt hans dagar innehåller! :)

    Linas matkasse låter toppen!

    Vi har också dubbel uppsättning bilbarnstolar, det underlättar enormt! Precis som tre uppsättningar ytterkläder och gummistövlar (hemma, dagis, landet). Det är så mycket annat att tänka på som det är…

    Hoppas det går lika bra i morgon!
    Kram


  6. Kommentar från: Snäckan

    Det låter ändå på det stora hela som en riktigt bra dag. Skönt! Hoppas på att de kommande dagarna kommer gå lika bra.

    Stor styrkekram!


  7. Kommentar från: gottablandat

    visst e de bra med middagskasse! vi har testat middagsfrid nu i 2 veckor ( kör varannan vecka) och det är såååååå bra!! kramkram


  8. Kommentar från: Lotta {ohlovely.se}

    Det verkar ju ha gått galant! Vilket pussel! Härligt att ni har vänner som ställer upp, jag förstår att det betyder mycket när familjen inte finns i närheten. Jag har verkligen hållt tummarna och det verkar ju ha gått väldigt bra!

    Stor kram! :smile:


  9. Kommentar från: Linda

    Skönt att det gick bra. Om några dagar känns det som ni gjort så här alltid.


  10. Kommentar från: ann

    Låter som det funkar fint! Praktiskt med ”Linas matkasse”

    kram//


  11. Kommentar från: Ulrica

    Med lite knep och knåp så löser sig det allra mesta :). Det känns som att ni klarat ert nya kapitels första dag med glans.

    Kram Ulrica


  12. Kommentar från: Sara

    Det tar ju allt lite tid att komma in i nya rutiner. Här blundar vi nog mest för att det där faktiskt kommer snart. Vi som inte ens har två bilar… hur ska det gå?!?! :smile:


  13. Kommentar från: Frida

    Åh så ni harfått er första kasse. Man blir helt lycklig. Nu kan jag bara rekommendera städhjälp. Precis samma som matkassen så bara POFF är ett bekymmer borta. Hrm nu kommer jag inte ihåg om ni redan har städhjälp.. Jaja det är minst lika Halleluleja underbart som kassen.
    Kram kram Frida


  14. Kommentar från: annah

    Låter som det funkat fin fint!


  15. Kommentar från: CissiE

    Vi har också Linas… Det enda minuset tycker jag är att även medel-rätterna tar ganska lång tid (särskilt när det är mycket rotfrukter som skall skalas och rivas)… Vi provar en kasse till, sedan tar vi nog en paus för utvärdering!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(