What´s it all about?

Jag skapade mig ett konto på Flickr häromsistens – men jag tycks inte riktigt fatta grejen. Där finns massor av fotointresserade och massor av foton – men vad gör man där egentligen? Jag vet att somliga har Flickr som en extra backup för foton, och det är ju inte så dumt, men vad jag förstår så är gränsen när man har ett gratis konto 100 MB i månaden, och det räcker ju inte så långt.

Där finns massor av snygga foton – men hur sjutton hittar man dem? Där finns olika grupper – men hur hittar man dem som är av intresse? Det finns säkerligen massor av fotofolk jag känner som har flickrkonton, hur hittar jag er?
Vad är Storheten med Flickr egentligen? Där finns så otroligt många medlemmar, så det måste ju helt enkelt bara vara jag som inte fattat grejen, och som inte kommit igång. Jag har inte riktigt tid att sitta och leta helt random på sajten heller – då ger jag bara upp innan jag ens har börjat. Kan någon Flickrfantast förklara? :smile: Edit: Mitt nickname på Flickr är Pernillan

Senare ikväll hoppas jag kunna posta ett inlägg med lite inspiration för fotobok. Jag har inte så många sidor kvar nu innan min bok för hösten 2008 är klar, så jag tänkte visa ett par sidor och berätta hur jag har tänkt kring upplägget av boken. Det blir dock i ett låst inlägg eftersom hela boken är full med foton på barnen – det krävs att du är registrerad.

10 kommentarer på “What´s it all about?”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Mrs. b

    Jag ställer mig samma frågor, så ser fram emot eventuella svar! Själv har jag iofs inte försökt kolla runt själv ännu, men det är förstås alltid lättare om man får några bra tips på hur man sätter igång!
    Så mig hittar du där som ”Mrs. b & co” (om det nu är ”screen name” som man söker på)!

    Sen ser jag fram emot bilder på fotobokssidor – är ju själv sugen på att göra en, så det är alltid roligt att få fin inspiration!


  2. Kommentar från: Sockergrynet

    Jag skaffade flickr en gång för att vara med på olika fotoutmaingar… Tycker att man hittar mycket att inspireras av, många duktiga fotografer! Jag använder mitt sockergrynet där också…

    kram


  3. Kommentar från: Cybertjejen

    Jag fattade heller inte grejen i början

    Jag brukar kolla in andras favoritbilder och sedan hittar man fler personers favoriter osv

    Jag började gå med i grupper om mina objektiv och kamera
    Jag har en del grupper om du inte orkar söka


  4. Kommentar från: Pia

    Har inte heller fattat riktigt,har kontot pga Mikaelas kurser :)


  5. Kommentar från: Pia

    Just det, junian-kontot funkar inte – jag lägger till dig med mitt andra – stinaliza :)


  6. Kommentar från: Maria

    Jag har mitt flickrkonto för att jag bara ville lägga ut lite bilder för att kanske få någon kommentar och visa vänner och bekanta mina bilder. Jag har ingen hemsida eller liknande så det är mitt sätt att visa mina bilder.
    Jag har oftast hitta foto som jag gillar genom att använda explore på flickr och sedan när jag hittat en fotograf som jag gillar så brukar jag surfa vidare till de som har kommenterat. Sedan kan man ju alltid söka på ord tex ortnamn och hitta foto eller om man letar efter bilder tagna med ett speciellt objektiv.
    Ja, det blev ett litet utlägg där! haha


  7. Kommentar från: Cybertjejen

    Glömde tillägga att jag lägger upp bilder på C på mitt Flickr konto för familjen eftersom de inte vet om min andra adress


  8. Kommentar från: Lotta

    Flickr är toppen! Jag har haft Flickr i några år nu.. säkert 4 år. Det är en av mina största inspirationskällor vad gäller foto, finns så mycket otroligt vackert! :)


  9. Kommentar från: diana

    Flickr är absolut min största inspirationskälla vad gäller fotografering. Det som är så bra med flickr är att varje sida har rss-läsning så när nya bilder finns att beskåda hos mina favoritfotografer hittar jag dem i Google reader och behöver inte gå in på Flickr.

    Jag har Pro-account hos Flickr (slipper därmed den låga gränsen för max uppladdningsutrymme). Det handlar bara om några hundralappar om året och alla bilder jag bloggar är länkade från mitt flickr-konto (som är låst till ”friends & family” så jag väljer själv vilka som ska kunna se mina bilder.

    I början kollade jag in Explore varje dag, där de mest intressanta bilderna uppladdade under dagen visas och hittade många favoriter. Sedan kollade jag in mina favoriters ”favourites” (Ofta i samma stil som de själva fotograferar i) och även deras ”contacts” för att på så sätt hitta fler intressanta fotografer. De flesta som även arbetar som fotografer har länkar till sina hemsidor och bloggar under ”Profile” så även det är en liten guldgruva.

    Följer inte så många grupper utan håller mig till mina utvalda favoritfotografer istället.


  10. Kommentar från: hemmabloggaren

    Håller med, det är så mycket att man inte vet riktigt var man ska börja. Jag har hittills använt det till att hitta layers, actions och andra PS grejjer och för det är det ju perfekt.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(