Gran Canaria – februari 15

Nu kommer bilder från vår lilla tripp på sportlovet! Kommer givetvis även hamna på resesidan. Den sistnämnda saknar flera resor, insåg jag precis, ska ta tag i det en vacker dag. Enjoy!

En veckas sol och varme och ett avbrott från ett grått, kallt och blåsigt Skåneland ♥. Vi åkte till Gran Canaria på sportlovet för att få lite miljöombyte och hade egentligen ingen större förhoppningar kring att där skulle vara speciellt varmt. Särskilt inte i mitt tycke, som gillar sådär 35 grader… Men vi hade en väldig tur med vädret, som var strålande hela veckan, sol och upp till 27-28 grader i solen – alltså bra mycket varmare än vanligt vid den här tiden på året.

Den här resan hade vi valt ett all inclusivealternativ strax utanför den lilla byn Puerto Mogan – i Taurito. Puerto Mogan är en mysig liten fiskeby, själva Taurito (ett par kilometer därifrån) är enbart uppbyggt för turismen, med det stora vattenlandet i mitten. Vi bodde på Paradise Lago Taurito, i ett rymligt familjerum med fin kvällssol och havsutsikt från balkongen. Hotellets lilla pool var uppvärmd och poolområdet ganska litet, vilket var smidigt för oss – annars hade vi sannolikt fått jaga ihjäl oss efter Noah. På andra sidan en gångväg låg vattenlandet dit vi gick en sväng varje dag för att åka lite. Poolerna där var dock inte uppvärmda och därmed ganska kalla, men det funkade ändå. Vattenlandet var snyggt och välskött och barnen älskade det. Vi tyckte det var skönt att inte ha det mitt på hotellet men ändå nära.

All inclusive är praktiskt med tanke på mat, glass och dryck, men inte riktigt vår grej egentligen. Maten var helt okej, fräscht och med ganska stort utbud, men efter ett par dagar hade vi redan tröttnat på restaurangen, som så ofta på all inclusiveställen lite grann kändes som en skolmatsal. Vi valde nästan alltid att sitta på den trevliga altanen som hörde till restaurangen.
Barnen älskade all inclusive och det var ju mycket för deras skull vi valde det här alternativet denna gången. Det är dessutom minst lika dyrt att gå ut och äta, köpa glass, dricka etc på Gran Canaria som här hemma, så all inclusive är ganska fördelaktigt här. Theo deltog en del i hotellets Maxiclub som varje dag ordnade aktiviteter för de större barnen – fotboll, minigolf, vattenpolo och mycket annat. Minidiscot var också uppskattat och Noah älskade hotellets version av ”Lollo & Bernie” som heter Bruksi.

Kasper fick öroninflammation så vi fick anledning att även testa den spanska sjukvården. Vi letade snabbt upp en doktor som medicinerade honom effektivt och han var ganska snabbt på benen igen. Tyvärr fick han inte doppa huuvdet på resten av veckan – verkligen en plump i protokollet för denne kille som annars är mer under vattnet än över ytan.

På det stora hela är vi väldigt glada och nöjda med resan! Vi var ute efter avkoppling och familjetid, vilket vi fick gott om. Dessutom fick vi riktig sol och varme, vilket vi knappt hade räknat med. Toppen! En fin vecka ♥.
Lite foton blev det givetvis också – håll till godo:
gc1

gc2

2 kommentarer på “Gran Canaria – februari 15”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Birgit Svrdh

    Tack för titten! Ser fint ut!!


  2. Kommentar från: Millan

    Vad harligt det ser ut! Jag hoppas vi far det lika bra nar det ar var tur om nagra vecko. Oroar mig i vanlig ordning over att det inte ska bli fint vader. Langtar verkligen efter sol!!
    Kram

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(