Svenska sockerfabriks aktiebolaget. Och gamla tidningar.


Min fina sockerlåda har kommit! Jag har varit ute efter en ganska länge, men de där gamla lådorna är poppis och försvinner fort än kvickt på loppisar och blir ofta svindyra på tradera. Men den här gången hade jag tur – jag är ingen van traderare men jag börjar åtminstone bli en aning mer strategisk så nu fick jag fatt på en låda till vrakpris. Och fin är den! Lådan var tänkt till pojkarnas myshörna på övervåningen och nu står den där uppe, precis vid den stora saccosäcken, fylld med fina gamla Kalle Anka och Bamsetidningar som min mamma sparat sedan jag var liten :lol: . Storkillarna slängde sig i säcken på en gång igår med varsin tidning. Mysigt! Vi har nästan bara nya saker (förutom en gammal fönsterspegel) uppe i myshörnan, så jag ville ha in nåt gammalt också och nu är jag nöjd.

Och idag är det fredag och vinterkallt i Skåne. Jag har tagit fram alla varma vinteroveraller och mössor och tjocka vantar för det är minusgrader idag, och snö på ingång säger dom som vet. Nu sover minstebror förmiddagslur och Kasper leker med en kompis. Härligt att höra deras fantasilekar i rummet brevid :razz: . Några koncentrerade studier är dock omöjliga att genomföra i det här sällskapet ;) – så jag har fredagsstädat litegrann, målat en hylla och bildfixat lite. Plugga får jag göra ikväll istället. I eftermiddag blir det tur till stora köpcentrumet för lite ärenden – vi har inte bara advent coming up i helgen, utan även födelsedag, och sedan ska vi pynta och göra adventsfint här hemma. Någonstans innan morgonen ska vi också hinna med att slå in 72 små paket. Jösses. Varför började vi någonsin med paketkalendrar?! Och dessutom får Tomten all cred för det!

Helgen för övrigt förväntas innehålla lussebullsbak, ikeabesök, innebandyturnering för storebror och mer plugg. Kommer det snö får vi dock räkna med att revidera alla planerna och kasta oss ut i pulkabacken – får vi snö i Skåne måste man utnyttja den omgående, för man vet aldrig hur länge det varar :) . Trevlig helg!

2 kommentarer på “Svenska sockerfabriks aktiebolaget. Och gamla tidningar.”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Annica L

    Här är det mormor och morfar som står för paketkalendrar. Me like!! ;)


  2. Kommentar från: Lotta

    Åh, vad jag blev avis nu. Som jag letar och letar. Vill så gärna ha en. Den där loppisen som du prata om… Den har varit va? :)
    Kram!

Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(