Fast Forward

Föräldraledig 100%. Student 50%. Och lite fotouppdrag på det. Som extra bonus är Pär iväg hela denna veckan. Det rullar på, skulle man kunna säga. Väldigt snabbt. Men jag gillar att ha fullt upp, jag och mina grabbs klarar oss finfint. Fast ganska ofta längtar jag tillbaka till våra lugna sommarveckor – och det värmer faktiskt fortfarande inombords, tanken på hur bra vi hade det i somras.

Och student – ja, jag har börjat läsa Lärarlyftet II på högskolan för att komplettera min behörighet inom Idrott och hälsa. Jag har ju varit behörig i 10 år innan men det där ändrade ju minister Björklund på när han införde lärarlegitimationen och uteslöt fritidspedagogerna från densamma. Hur man kan ta bort en behörighet som någon har studerat sig till på högskolenivå efter så många år är för mig fortfarande en gåta, men nu är det bara att gilla läget. Och göra nåt åt saken. Jag tycker för övrigt egentligen det är riktigt roligt att fortbilda sig och få ny input, och det passar ganska bra att läsa på halvfart distans med campusdagar då och då, nu när jag är föräldraledig även detta läsår.

Det är mest nu i början det blir lite körigt. Jag kom nämligen in som reserv (platserna lottas ut bland alla behöriga sökande, och jag kom inte med i första omgången. I andra hade jag visst bättre tur) vilket innebär att jag ligger efter redan från början. Nu försöker jag komma ikapp tills nästa campusträff som är i slutet av nästa vecka. Vilket innebär sena kvällar med näsan över böckerna. Eller ja, ”böckerna” är det ju inte i samma utsräckning som sist jag pluggade – jag sitter mycket vid datorn och jobbar. Eller läser på ipaden. Hursomhelst. Fullt upp är det iallafall.

Apropå fullt upp så lär jag nog få äta upp det där uttalandet jag slängde ur mig innan Pär gav sig iväg på vad vi trodde det skulle vara någon form av konferens med jobbet -Det lär ju bli rena spaveckan för dig med att sitta på konferens, äta gott och sova i skön hotellsäng, medans jag roddar tre kids och en hund och tusen aktiviteter själv här hemma. Tydligen liknar den där ”konferensen” mer nån form av militärcamp där de bor i nåt som på mms-bilden jag fick mest liknar ett tält, har fått sjukt många uppgifter och testas och bedöms i hur de klarar att prestera under press och trötthet. 3,5 timmes sömn hade de visst fått inatt innan det drog igång igen idag på morgonen. Känns plötsligt ganska behagligt att sitta i lugn och ro uppkrupen i soffan, med didaktikbok i ipaden, filt och levande ljus, när kidsen har somnat på kvällen.

Nu – förbereda för att resten av dagen ska flyta på så smidigt som möjligt medans minsteman sover. Hörs!

5 kommentarer på “Fast Forward”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Annica L

    Oj stackars Pär. Är det flygsäkerhet han jobbar med?
    Jag gillar också när det är full rulle och klarar mig oftast fint nu när Saki reser så mycket, men det är även skönt när det lugnar sig också.
    Nästa vecka är jag själv hela veckan :)


  2. Kommentar från: Mor-mor

    Kram mina små ”godingar” från mormor!!


  3. Kommentar från: Millan

    Jag tycker du ar duktig som hinner med sa mycket! Jag tycker det ar nog med tva barn, jobb och ovriga livet.
    Vad ar planen med studierna? Jobbade du pa forskolan innan minsteman foddes? For visst bytte du fran resebyran till forskolan? Ar planen att ga tillbaka dit efter foraldrarledigheten?

    Kram

    SVAR: Nej jag har aldrig jobbat i förskolan – däremot på fritids/skola och det återgick jag till efter några år i resebranschen efter föräldraledigheten med Kasper. Jag är fritidspedagog och planen med studierna är helt enkelt att få behörighet i att undervisa och sätta omdöme i Idrott&hälsa, eftersom den gamla utbildningen inte räcker sedan de nya systemet med lärarlegitimation infördes. När jag ska börja jobba igen efter den här föräldraledigheten är planen att återgå till mitt gamla jobb – men med utökad behörighet


  4. Kommentar från: Mirjam

    Hej otroligt imponerad av dig, du roddar allt hund, 3 barn,, plugg hem och även blogg+pyssel. Jag blir peppad och får energi av att läsa din blogg. Du ger en positiv och energirik kick. Hoppas ni får fint höstväder i veckan.


  5. Kommentar från: Dessi - Home and desire

    Så fint organiserat!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(