Nya rum III

Just det ja. När vi byggde ett sovrum på nedervåningen fick vi ju faktiskt ett halvnytt rum till. Eller åtminstone ett annorlunda vardagsrum. För det som numera är sovrummet var tidigare matsalen som hängde ihop med vardagsrumsdelen. Nu är det en vägg däremellan och man går in till sovrummet från hallen. Omöjligt att förklara. Här är ett par foton:

Bilderna är ganska oredigerade ser jag nu. Tidningarna ligger huller om buller under soffbordet. En lila ballong under detsamma. Kuddarna skulle inte direkt kunna beskrivas som fluffiga. Men vad sjutton. This is real life.!

Vardagsrumsdelen, som numera fungerar både som soff/tvhörna och matsalsdel, är ganska stort. Men jag var ändå lite orolig att det skulle kännas trångt eller som en nödlösning. Men det blev faktiskt bra! Och det känns mycket rymligare än vad jag hade trott. Man sitter utan större problem 8-9 personer (om vi lägger i extra skiva i bordet dårå) och om vi har gäster och barnen efter maten vill spela tv-spel eller kolla film kan de göra det i sin nya tv-hörna på övervåningen. Funkar utmärktAlla väggarna är vita sedan tidigare, vi fräschade upp den vita färgen förra sommaren när vi fick golven slipade och vitlutade. Den nya väggen fick bli en fondvägg – och, ja man kan ju inte kalla den färgglad kanske, men den är åtminstone inte helt vit. Och det får väl anses vara tillräckligt vågat för att vara mig ;) . Vi trivs bra!

Nu är det dags att ta tag i Noahs rum. Och helst snart. Speciellt eftersom han just nu tycker att det är en lysande idé att vakna, sätta sig upp i sängen och börja tjoa, sjunga och leka (ljudligt) – nån gång mellan tre och fem på natten. Han är inte arg eller ledsen – nej, han är på ett strålande humör och tycker det är helt förkastligt att hans mor och far inte alls är med på noterna. Efter ett tag (men det kan dröja. Typ 1,5 timme eller så) har han lekt klart, lägger sig ner och sover vidare. Ofta inträffar det strax innan det är dags för mig att gå upp för att göra storebrorsan redo för skolan. Så det är dags att han får flytta till eget rum ganska snart alltså. Då kan han ju leka och sjunga i sängen bäst han vill en stund :love: – utan att väcka oss… Således är jag toktrött. Over and out. Idag SKA jag i säng i tid.

Edit: Hur vi kan ha så mycket saker framma? Tja. Alltså jag tycker inte vi har så mycket saker framme. Och Noah, han röjer. Tidningarna under soffbordet river han ner (och sönder) 10 gånger om dagen. Ljusfatet på soffbordet når han inte om det står preciiis i mitten av bordet (men snart är väl armarna en aning längre så då åker det bort). Blommorna har han rivit ner några gånger, men han har tröttnat på dem nu ;) . Och det blir en hel del ajajaj och lyfta undan och städa upp. Men jag tycker det är så trist att plocka undan allt, så vi får ta det besväret. Vi har även två äldre brorsor till hjälp som lyfter undan eller ropar på oss när minstebror hittar på hyss. Det faktum att vi har ett lekrum precis brevid vardagsrummet, fullt med leksaker, gör nog också sitt till, det är faktiskt roligare att vara där inne, speciellt när brorsorna är där. Ganska många vardagshyss hamnar på på instagram (@pernilla , jag måste godkänna nya användare, men vet jag bara vem det är så gör jag det genast. Hör av dig annars!) – senast från imorsen då minste startade dagen med att fullständigt trasha en väggmonterad skohylla i hallen… :P .

6 kommentarer på “Nya rum III”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: AnnnaJo

    Vad fint ni har det. Blev dock fundersam över hur du kan ha så mycket saker framme, är inte din minsting och plockar med allt? Min 10 månaders har gjort att vår lägenhet är typ helt kal. Vad är tricket att få dem att förstå att det inte är ok att riva söner alla tidningar eller välta blomman på golvet eller på tv-bänken. Du som är en klok trebarnsmor har säkert tips ;)


  2. Kommentar från: Elenore

    Blir återigen imponerad över allt ni hinner med, och snyggt blir det också! ;-) Har dessutom samma fråga som tidigare kommentar, vad är hemligheten för att kunna ha saker framme så där?


  3. Kommentar från: Annica L

    Jättefint har ni det! Vi har också mycket svart och vitt och lite trä, inga vågade färger. Men man gillar det man gillar!! Kram


  4. Kommentar från: Mirjam

    Mysigt ni har det jättefint. Vi har väldigt avskalat inne för tillfället vår ettåring är på allt drar sliter och smakar på det mesta. Trevlig helg


  5. Kommentar från: Eva

    Vilken fin utsiktsplats Biggles har!


  6. Kommentar från: Annah

    Tycker ni ser ut att ha rätt välstädat i jämförelse ;) Fint ni har, ser väldigt hemtrevligt ut och gosig plats Biggles har =)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(