Ett planteringsbord

120504
Altanen har fått sig lite ny inredning – i form av ett planteringsbord. Det var, i originalutförande, i nån sorts trä (fråga mig inte vilket träslag) men jag målade det svart så att det skulle passa in med övrigt möblemang på trädäcket. Som bekant gillar jag ju funktionella saker och bordet har flera utmärkta användningsområden; Först, det uppenbara: Jag kan stå vid planteringsbordet och plantera och fixa med uteblommorna (eller inneblommorna. Fast dom planterar jag förvisso aldrig om….) – ett riktigt uppköp ifrån att ligga på gruset och få buckliga onda knän. Sedan; man kommer kunna vinterförvara alla småkrukor och mindre trädgårdssaker under bordet – eventuellt kan man köpa ett sånt där skydd som man har till grillen och så slipper jag trycka in allting i källaren (där vi numera inte har så mycket förvaringsmöjligheter för krukor och utesaker, eftersom vi har en gigantisk modelljärnväg därnere…. Har jag visat den nån gång förresten? Den är riktigt fin. Och älskad av Kasper.). Och som extra bonus; planteringsbordet döljer till stor del ett fult källarfönster som är i stort behov av renovering, men som troligtvis kommer få vänta ett tag till.

Bordet ser faktiskt ganska grått och trist ut just nu, men jag hoppas att det snart kommer explodera citronmeliss från pottan som står på bordet och då kommer det säkerligen genast se lite färggladare ut. Jag är nöjd.

Långhelg för lilla familjen. Pär och Kasper är iväg och inhandlar material för att kunna starta upp sovrumsprojekten fas I imorgon. Gipsskivor, dörr, karm, lister. Sedan ska vi sticka iväg till färgaffären och beställa tapeter (jag har har svår beslutsångest inför detta). Ikväll ska jag på tjejmiddag – yeehi! Trevlig fredag hörrni :lol: .

Ps; besöksstatistiken visar på ganska många besökare just nu, säkert både nya och gamla. Ni vet vem jag är, vilka är ni? Ett litet hej i kommentarsfältet går ganska snabbt och kostar gratis. Men gör mig väldigt glad!

12 kommentarer på “Ett planteringsbord”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Millan

    Millan i Trollhättan här.
    Har ju följt dig länge nu, och tänker fortsätta med det. ;-)
    Gillar ditt sätt att se på livet, älskar dina foton och att se hur livet rullar på.
    Kram på dig & ha en underbar helg nu!


  2. Kommentar från: mammamia

    Vad fint det blev :smile: ,vet ju inte hur det var från början,men svart var ju helt kanon ! Blir säkert jätte nice när dina planteringar börjar ta fart ! KRAM


  3. Kommentar från: helena

    vad fint


  4. Kommentar från: MariaLarsson

    Hej.
    Fint bord, sånt får jag nog också införskaffa mig. Känner igen onda knöliga knän.
    Ha en fin helg.


  5. Kommentar från: Petra

    Hej Pernilla! Jättefint planteringsbord, du är så pysslig. När ska vi träffas och fika?? Jag jobbar mycket mån – ons, sen lugnare. Saknar er! Kram Petra :smile:


  6. Kommentar från: MariaL

    Planteringsbord, nu blev jag impad!


  7. Kommentar från: Annica

    Gillar dina inlägg och dina foton. Läser alltid för du skriver så bra och fint. Många fina tankar som man själv också funderar på. Ha det bra. Kram Annica ( Christophers mamma) :)


  8. Kommentar från: Annika

    Jag är här! :-)

    Ses i kväll!!

    Kram.


  9. Kommentar från: Albinssonskan

    Fint bord! Jag är inne i nån måla-om-period, gärna svart!
    Är lite sugen på ett planterinsbord jag med…är ditt bord fr Biltema?


  10. Kommentar från: Anneli

    Jättefint blev det, perfekt att kunna fixa ut. Jag lyckas alltid få jord överallt inomhus!


  11. Kommentar från: Therese

    Jag har också ett planeringsbord och gillar det massor :) Svårast är bara att hålla det någorlunda fritt från blommor och krukor och allehanda andra saker som lätt hamnar där, som gör att man inte får plats att planera där iallafall! Men fint!!


  12. Kommentar från: Elenore

    Så fint det blev!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(