Inför den kommande rokaden

Vi planerar lite inför omflyttningen och ombyggnaden här i huset. Vi ska flytta ner, Theo ska flytta rakt över och Noah ska flytta in. En klädkammardörr ska flyttas och ett par väggar ska upp. Lite tapeter här, lite målarfärg där. Pyssel och inredning, ny färg till gamla möbler. Det lär ta sin tid, men vi har inte bråttom och planeringsfasen är ju nog så viktig, inte sant?
120401
Theo vill ha ett fotbollsrum. Punkt. Jaha minsann. Då får vi försöka lösa det. Fotbollsmattan har jag hittat på Kilands mattor, och tanken är att rummet ska få en målad fondvägg i samma gröna som mattan ovan. På fondväggen blir det ”fotbollsspelare jättestor” som jag hittade på Unik dekor. Resterande väggar blir vita.

Noahs rum kommer troligtvis få en fondvägg med tapet i vitt och svart från Sandbergs, resterande väggar hålls vita och sedan färgklickar i grönt, turkos och blått.

Vårt sovrum kommer bli i nuvarande matsalen på nedervåningen. Matsalsbordet kommer flytta in i vardagsrummet. Där kommer för övrigt också en ny vägg i och med det nya sovrummet, som också ska få tapet eller färg. Ojoj, det är många beslut nu. Hursomhelst – åter till sovrummet, jag har lite idetorka kring hur det ska vara därinne. Det kommer bli ett ljust rum eftersom det har två ganska stora fönster och två väggar kommer vara vita, en kommer vara täckt av en garderobslösning och vid huvudänden av sängen ska det vara en fondtapet. Men hur denna ska se ut, vilken färgskala rummet ska ha förutom vitt och så vidare har jag ingen aning om. Inspiration? Tipsa gärna!

5 kommentarer på “Inför den kommande rokaden”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Linruz

    vad kul med lite förnyelse.
    Ser fram emot att se det färdiga resultatet sedan.
    Kram
    Lina


  2. Kommentar från: Hilda

    Åh vad spännande! Tapeten från Sandbergs är så himla fin! Vi la in heltäckningsmatta i vårt sovrum vilket jag älskar. Det är så härligt att gå upp på på morgonen och det ger en härlig känsla och värme till hela rummet. Hoppas på många bilder på bygget framöver!


  3. Kommentar från: Mor-mor

    Blir spännande att följa renoveringen!!
    Kram mor


  4. Kommentar från: Lotta

    Åh… jag bara måste tipsa om Josef Frank tapeter, det skulle vara så snyggt i ert gamla hus. ( i vårt med för den delen!) Se nya Allt i Hemmet, där finns Kristinas vackra gamla hus med massor av vackra tapeter som känns romantiskt gamla. (Kristina på Ingen vanlig dag-bloggen!)

    Just det. Josef Frank finns på http://www.svenskttenn.se

    Kram på er!


  5. Kommentar från: Lotta

    Just det… glömde ju. Vi har tittat på just den tapeten till Alex rum. ;) Oväntat? Nej… inte… haha

    Kram!





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(