Bebislycka

För eller emot monarkin – idag svämmar löpsedlarna över av bebislycka och jag måste tillstå att det är trevligt som omväxling till krig, våld och olyckshändelser. Sverige har fått en ny prinsessa, en liten bebis som helt ovetandes redan är både kunglighet och världskändis. Men det största med alltsammans är ju egentligen precis detsamma för vårt kronprinsesspar som för alla andra nyblivna föräldrar; det magiska i det allra första dygnen med en ny liten människa, den självklara och överväldigande kärken och vilken vändning livet tar på en sekund och aldrig mer blir sig likt igen. Jag hoppas media respekterar prins Daniels önskan vid hans tillkännagivande imorse; att den nya lilla familjen får möjlighet och utrymme att vara för sig själva den här första tiden.

Och imorse, när jag satt uppe och ammade min minste prins, och ”breaking news” plingade till i iphone och jag såg att den nya prinsessan anlänt, kastades jag plötsligt både 5 månader, 3,5 år och 6,5 år tillbaka i tiden. På samma gång. Och så mindes jag känslan av förväntan, längtan och magin i när jag själv fått träffa mina barn för första gången. Och så förundrades jag lite och kände tacksamhet över, att jag fått uppleva det hela tre gånger. Hursomhelst; Grattis till Victoria och Daniel!
120223
Jag och Kasper, 12/6 2008

5 kommentarer på “Bebislycka”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Bromans Bravader

    Ja, jag tänkte också tillbaka på den där stunden, precis alldeles i början. Magi!
    Kram


  2. Kommentar från: Linda

    Visst är det härligt =)


  3. Kommentar från: MariaL

    Just den känslan skulle jag kunna tänka mig att uppleva många många gånger till, kan man bara outsourca graviditet på något sätt?


  4. Kommentar från: MariaL

    Underbar bild med!


  5. Kommentar från: Snäckan

    Så sanna ord och vilken stämningsfull bild.





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(