Mjölkfridieten & lite annat

20120220-202558.jpg

Att äta mjölkfri kost har inneburit en extra skjuts i viktminskningen. Man ska ju se det positiva eller hur? Särskilt när man kör mjölkfritt i kombination med regnbågshinneinflammation. Det är nämligen rent ut sagt s.k.i.t.s.vå.r.t att läsa på förpackningarna när man ser helt suddigt (och suddigt ser jag på grund av dropparna som jag tar stup i kvarten). Så om jag är osäker får jag hellre strunta i att äta vad det nu må vara. Hursomhelst. Det blir mycket mindre onyttigheter och det har resulterat i 3 kg ner på två veckor. Dessvärre blir det lite mindre mat totalt sett också, eftersom jag inte har vanan inne att tänka mjölkfritt alla gånger. Det sistnämnda har i sin tur påverkat amningen en aning, jag är mer eller mindre hungrig hela tiden och Noah blir inte riktigt nöjd just nu. Har beställt ett amningste som kom med posten idag och hoppas på att det ska ge lite extra krut (hade varit fint med någon effekt förutom det faktum att jag blir fasligt kissenödig av att pimpla massa te). Och så försöker jag amma lite oftare.

Sportlovet flyter på. Det är skönt att inte ha så mycket tider att passa. Igår var det rena vårvädret när vi tog en promenad på förmiddagen. Sedan hittade vi de första snödropparna i trädgården och massor av krokus på väg. Härligt! En del fikasällskap livar också upp dagarna och imorgon ska vi göra en liten utflykt med tåg till stan, till barnens förtjusning.

Och på tal om något helt annat; läs det här blogginlägget. Tänkvärt för alla oss föräldrar som har stora och små duster med våra älskade små.

3 kommentarer på “Mjölkfridieten & lite annat”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Nina [ljuvligt]

    Haha, just ‘förlösande’ kanske man ska se upp med? Hoppas det är gott och att det hjälper :smooch:


  2. Kommentar från: Caroline

    Hoppas det ”löser” sig snart för både dig & liten :)

    Blogginlägget är helt fantastiskt och behöver läsas flera gånger i månaden hos oss, men som jag kommenterade till mitt inlägg på FB så gäller det att läsa, begrunda, tänka till men att inte klanka ner på sig själv som förälder – vi gör alla så gott vi kan! Ibland behöver vi bara påminnas lite om barnens perspektiv.

    kram på er!


  3. Kommentar från: Annelie

    Hoppas téet hjälper.

    Se till att få i dig ordentligt med kalk under din mjölkfria period. Fick träffa en dietist först då det var färdigammat så nu har jag kalkbrist :(





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(