Fina fredag. Igen.

20111118-153441.jpg

Tiden går galet fort. Poff. En vecka till har runnit förbi. Vi har hittat en riktigt bra fredagsrutin; jag väcker Theo, fixar frukost till honom och skickar över honom till grannen för skjuts till skolan. Sedan blir det soffmys för mig och minstingarna med tända ljus och morgontv. Kaffe i lugn och ro på morgonen – me.like.a.lot. Sedan tar vi en morgonrunda runt kvarteret med Biggles. Han brukar komma tassandes ner för trappan vid 10-snåret.

Förmiddagen går sedan åt till diverse nödvändigt hemmapyssel, tvätt, bädda om i sängarna, röja i köket. Noah sover oftast gott på förmiddagen och Kasper trivs med att skrota runt och leka lite här, bygga lite där och hjälpa mig med både det ena och det andra. Sen fixar vi lunch – idag blev det plättar efter önskemål från lillebror – innan vi klär oss, stoppar minstebror i vagnen och promenerar till skolan för att hämta Theo. Oftast blir det en sväng inom affären eller bageriet för att komplettera med något till kvällens fredagsmys och det är så skönt att inte behöva stressa utan kunna låta promenaden hem ta den tid det tar.

Lite mellis, ofta framför en film – Theo brukar vara ganska trött om fredageftermiddagarna efter en hel skolvecka – och ja, där är vi nu. Dagens matiné är Rasmus på luffen. Om nån timme kommer pappan hem och vi håller helg. Det blir favoritkyckling i ugnen till middag ikväll. Och B&J till efterrätt såklart. Fina grejer det!

Och bilden då. Jag kallar den ”Att lära av sina misstag. Eller inte”. Varje dag, och jag menar varje dag utan undantag, klättrar Kasper upp på den där klätterväggen på skolgården när vi ska hämta Theo. Och varje dag slutar det med att han inte kommer ner utan sitter högst upp och gastar. En treårings envishet är emellanåt ganska underhållande :-).

Förresten, är det någon som använder wordpressappen för iphone som vet hur sjutton man får bilder i inläggen centrerade? Det irriterar mig att de blir vänsterställda, men jag kommer inte på hur man ska göra för att få dem i mitten. Trevlig helg!

3 kommentarer på “Fina fredag. Igen.”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Maria

    Låter som riktigt sköna fredagar! Hoppas ni får en bra helg!


  2. Kommentar från: Birgit

    Härligt att läsa om era mysiga fredagar!
    Kram mor


  3. Kommentar från: Nina

    Har du fått rätt på wordpressbilderna via iPhone? Det enda du gör är att, när du lagt in bilden, ändra i den kod som bilden ger. Sista raden, efter class= ändrar du til ”aligncenter

    Klart! :smooch:





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(