Noah och det svarta molnet

11117
Både när Theo och Kasper var bebisar läste jag i ”bebisbibeln” – Växa och upptäcka världen – som handlar om barnens utvecklingsfaser under de första levnadsåren. Många gånger har jag önskat att det funnits en fortsättning på boken, för det är ju inte direkt lättare att förstå sig på en treåring. Nåväl, hursomhelst. Boken bör definitivt tas med en nypa salt, men kan ändå ge en viss vägledning i att förstå varför bebben beter sig som den gör emellanåt. Nu finns boken inte att köpa längre, men givetvis finns den istället som app – The wonder weeks. Hur bra är inte det? Fantastiskt om man frågar mig. Ibland känns det som om det är hundra år sen Theo var bebis och man var tvungen att bläddra i en vanlig bok (det ska man förvisso inte på något vis förkasta, men jag är ju oneklige barnsligt förtjust i min iphone) ;-) .

Utvecklingsperioderna korrigeras efter beräknat födelsedatum, och eftersom Noah föddes ett par veckor tidigare än beräknat, bör man räkna med att han gör sina utvecklingssteg ett par veckor senare än sin faktiskt ålder. Och Noah befinner sig definitivt vid ett svart moln just nu. Det första utvecklingssteget. Blir lätt ledsen (eller tokförbannad) utan direkt anledning, vill helst bara ligga i famnen, vill amma stup i kvarten. Så idag har vi bara tagit det lugnt. Just nu behöver han mest bara få vara nära för att må bra, så därför hänger vi i soffan mest hela dagen. Och bara myser ♥. Vädret inbjuder inte till något annat heller för den delen, det är riktigt rått ute idag. Om ett tag ska vi hämta brorsorna, och därefter till BVC för vägning och 7veckors läkarbesiktning.

4 kommentarer på “Noah och det svarta molnet”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Millan

    Haha, det dar var ju varan bibel!! Och jag tyckte att jag oftast kunde hitta orsaker till grejer darinne. Men kanske laste jag in lite for mycket i den ocksa…
    En Iphone app ar ju ruggigt smart!
    Hoppas lilleman kommer ur sitt svarta moln snart. Fast att sitta och mysa pa soffan med bebis i armarna later ocksa valdigt gott. Kram!!


  2. Kommentar från: Birgit

    Undrade så vad rubriken på detta inlägg skulle innebära!
    Lät illavarslande!
    Men kan ”det svarta molnet” bli mindre med mammas närhet blev mormor lugn!
    Kram mor


  3. Kommentar från: Mimmi

    Mao har kusinerna samma fas :). Jösses vilken Babybjörn vi har hemma nu. Bära eller ligga nära så är E nöjd. Mamman är mindre nöjd men det är bara att köpa läget och mysa här med :)


  4. Kommentar från: Elenore

    Tack för tipset :-) Har letat efter något liknande men bara hittat gravid-appar. Synd att den inte är på svenska, men det är väl bra att träna på engelskan också ;-)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(