Allt är förlåtet!

Efter ganska många år i resebranschen vet jag att folk i största allmänhet är väldigt snabba på att klaga på saker som är fel, på saker som inte går som tänkt och på dålig service. Att däremot ge feedback på det som blir rätt eller när man får god hjälp, är det inte så många som bemödar sig med. Det är ganska trist när man har ett serviceyrke så just därför brukar jag vara noga med att komma ihåg just det där med att inte bara gnälla när det blir tokigt utan även ge ros när man blir väl bemött.

Så därför, here we go, Försäkringskassan part III:
Igår, på tredje dagen av ganska ihärdiga försök, lyckades jag till sist få fatt på rätt blankett att fylla i på internet angående min sjukpenning. Fixade detta vid 9-tiden och med rätt dokument tillgänliga gick det snabbt och smidigt.
Mindre än tre timmar senare blir jag uppringd av en handläggare, som ville kontrollera några uppgifter.
”Jag har lagt in och godkänt ditt läkarintyg, nu och ville bara dubbelkolla dina kontouppgifter.”
”Okeeeej…Jo det stämmer” Jag måste erkänna att jag var mycket skeptisk… What´s the catch, lixom??
”Sen har du också skickat in nya inkomstuppgifter från och med 1/8, så jag vill bekräfta att jag därför höjer din SGI med xxx kr from idag. Stämmer den här summan med dina egna beräkningar?”
”Eh… Ja… Vad bra…”
”Perfekt. Men då gör jag den första utbetalningen nu klockan 12 då, så har du den innan helgen. Sedan kommer nästa utbetalning 25/9 och sedan meddelar du bara oss när bebisen är född och du går över till föräldrapenning. Vill du ha mitt direktnummer så slipper du stå i telefonköer och gå via kundcenter?”

”Eh… JÄTTEGÄRNA! TUSEN TACK!! TACK FÖR ATT DU RINGDE!!
”Det var så lite så, ha en bra dag.”

Nej, det var inte alls så lite så. Det var hur mycket som helst. För någon som mig, som i princip aldrig förut blivit sjuk, är både kontakter med försäkringskassa och sjukvård en helt ny djungel att slå sig fram i och den här resan har lärt mig att man måste ta för sig och själv ta reda på vad man har rätt till. Hur de som är riktigt sjuka, svaga, ensamma, gamla klarar sig i detta, är för mig fullständigt obegripligt.

Jag fattar fortfarande ingenting… Men att det faktiskt finns rätt personer på rätt plats inom alla instanser – det står nu helt klart :love: . Man ska bara hitta dem. Och när man hittar dem ska man inte glömma att tala om för dem hur bra de är.
110826
Trevlig helg!

8 kommentarer på “Allt är förlåtet!”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: MariaLarsson

    Skönt att det kan vara på det sättet ibland. Vilken tur du hade.
    Fin fina bilder (här och tidigare dagar).
    Ha en fin helg.
    kram


  2. Kommentar från: Sockergrynet

    Se där, där var guldkornet!!! ;) Härligt med bra service!! När man väl får en egen handläggare, brukar det flyta på!! Skönt att det ordnat sig, så du kan fokusera på det som är viktigt – att ta hand om dig själv!

    Trevlig helg!
    kram


  3. Kommentar från: Jenny

    Härligt! Jag brukar alltid tänka på att tacka för det är ganska ofta jag träffar på sådana där guldkorn faktiskt. Riktiga människor med hjärna och hjärta, ansvarstagande OCH empati.


  4. Kommentar från: Gunnel

    Visst blir man glad när man träffar på en person, som verkligen passar för sitt yrke. Ha det bra.


  5. Kommentar från: Anneli

    Yes!!! Precis som det ska vara :-)


  6. Kommentar från: MariaL

    Jag hade med en väldigt service minded handläggare på fk, som sagt lätt att glömma när det funkar bra. Skönt att det löst sig så bra!


  7. Kommentar från: Att vara någons fru

    Å så skönt! Man är liksom så inställd på att det kommer gå åt helvete att man blir helt stum när man blir bra bemött.


  8. Kommentar från: mormor

    Så skönt när man hittar en sån handläggare!
    Kram mor





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(