Knyt en knut

110811
Eller, snarare, knyt en herrans massa knutar. Då blir det armband – vänskapsarmband. Vilket tydligen är väldigt inne just nu. Något som (givetvis) gått mig helt förbi, men om man ska tro modebloggar (som den här till exempel) around the internet, är det tydligen superhippt. Hippt eller inte, inspirerad av MrsB och Weronica, tänkte jag att detta måste ju vara en utmärkt vila-medans-bebis-jäser-sysselsättning. Eftersom jag inte kände för (eller kanske snarare för att jag inte har fysisk möjlighet) att jaga stan runt efter någon tyg/garnbutik (jag är definitivt ingen flitig besökare i sådana affärer, så jag har inte ens den blekaste om var jag skulle börja leta någonstans) googlade jag lite och hittade fina garner från Svarta Fåret. Collectionen heter Candy (det är tydligen en jätteindustri, det där med garner och sånt. Tänk vad lite man vet.) och jag måste hålla med om att de fina färgerna tillsammans ser ute lite som en godisskål. Igår landade de små nystanen i min postlåda och första armbandet är snart klart. Nästa armband blir till Theo som har beställt ett i HIF-färger.

Vi har knutit armband tidigare med barnen på jobbet, men då har jag sällan hunnit göra klart eller göra något eget – men jag var ändå bekant med tekniken. Annars finns en bra beskrivning här.

8 kommentarer på “Knyt en knut”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Pia

    Blir ju jättesnygga armband, men jag med min antipysselhjärna tycker det ser knepigt ut :)) Om du känner för en egen beskrivning med dina fina bilder så skulle det tas emot tacksamt :))


  2. Kommentar från: Catarina

    Varför skulle du visa detta? ;-) Nu bara måste jag göra sådana armband oxå. Problemet är att min semester är slut så jag har ingen tid!
    Hoppas att allt är väl med dig och hela familjen!


  3. Kommentar från: Johanna

    Åh, det verkar jättekul och snyggt! Jag har hur mycket garn som helst att göra slut på men ingen tid… Tyvärr fattade jag inte riktigt beskrivningen, men det kanske är enklare när man har trådarna framför sej. Måste ner i källaren och rota fram lite garn…


  4. Kommentar från: Johanna

    Tjoho, nu har jag testat, men från en annan beskrivning så att det blev diagonalt mönster, tyvärr tog jag för korta trådar. Men kul var det, perfekt TV-pyssel.


  5. Kommentar från: Helena_C

    Åh jag kommer ihåg när man gjorde sådana armband. Kommer inte ihåg hur gammal jag var men det blev många sådana. Av virkegarn gjorde jag det :smile:


  6. Kommentar från: Dagarna.nu

    Blir lite sugen på att testa och se om jag kommer ihåg hur man gjorde.


  7. Kommentar från: Camilla

    Nu blev jag sådär ruskigt inspirerad att ta tag i detta igen, så nu tillverkas här armband på löpande band… gillas skarpt av fotbollstokig son med kompisar som kan få band i favoritlagens färger!! Har hittat lite fler mönster på nätet oxå, så nu ska det testas!!!! :lol:


  8. Kommentar från: Mrs. b

    Så härligt med små garnnystan! Hoppas knytandet går bra! Här fick jag knyta till barnen, ett grannbarn, och kusinerna… :-)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(