Tjuvtitt ♥

110731
Visst var de strålande vackra? Tack Herr & Fru T för att jag fick förtroendet att föreviga er stora dag, och för en härlig bröllopsfest!

Edit: Fick en fråga om jag använder några speciella filter när jag fotar och trots att jag bara är amatör kommer här ett försök till svar och lite tankar: Jag använder inga filter. Jag fotar helt manuellt och försöker vara noggrann med ljussättning, skärpa, fokus, exponeringskpmpensation och komposition. Det mesta hänger på att hitta rätt ljus och vinklar – att fota i jämnt ljus till exempel. Ofta räcker det med att flytta sig och ändra vinkel lite litegrann för att få ett annat resultat. Jag fotar enbart i raw vilket ger mig full kontroll över bildens exponering, kontraster, mättnad, skärpa, högdagrar etc – istället för att kameran själv styr detta, som i jpg. Jag ”framkallar” sedan fotona i Camera Raw och Photoshop – visst efterarbete är ett måste när man fotar i rawformat.

Visst kan det vara skoj att leka med filter i PS-sådär för skojs skull om man hittat ngn kul action eller så, men jag fokuserar mer på att hitta min egen bildstil just nu – där jag försöker fota färgstarka bilder med mycket ljus i.
Det har varit mycket trial and error för att lära mig det jag kan idag, jag testar och testar och misslyckas och testar och tar en herrans massa foton och börjar bli lite säkrare på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Men jag har otroligt mycket mer att lära mig!

Jag har jämförelsevis inte speciellt mycket utrustning. Jag använder mestadels två olika objektiv, ett canon 50/1,8 och ett tamron 28-75/2,8, som jag är jättenöjd med. Till bröllopsfotona ovan använde jag brudens kamera, en Canon Eos 5DmarkII, men nu har min egen, nya kamera kommit, en Canon Eos60D, som är någonstans mittemellan min första kamera (en 400D som jag haft i fyra år – den har varit en fantastisk första nybörjarsystemkamera) och proffskameran 5DmarkII. För mig som i första hand hobbyfotar, tror jag att den kommer bli perfekt – den har fått finfina recensioner i sitt segment och jag tror den har alla funktioner jag kan önska mig. Den är också lite mindre och smidigare än tex 7D och 5DmarkII, och det är viktigt för mig som helst släpar med mig kameran såväl till lekplatsen som på fester och semestrar och som vardagsfotograferar nästan dagligen. Priset är ju också en aning humanare än på proffsmodellerna.

7 kommentarer på “Tjuvtitt ♥”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Sockergrynet

    Jättefina bilder Pernilla!!


  2. Kommentar från: Helena

    Så fina bilder du tagit. Du är verkligen jätteduktig!


  3. Kommentar från: Hallon

    Ännu mer härliga foton! Mycket fint och tack för att du delar med dig.


  4. Kommentar från: sofie mumsfillibaba

    Gud, vilka fina bilder!! Vad fina de är!!


  5. Kommentar från: Birgit

    Så fina bilder!
    Kram mor


  6. Kommentar från: Catharina

    Härliga bilder! Du får alltid så klara färger på dina foton. Använder du något speciellt filter eller är det jag som inte får till det? :-)


  7. Kommentar från: Dessi - Home and desire

    Kul att du skriver lite om 60D:n. Är själv väldigt sugen på den nämligen! :)





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(