Nygammal bänk i motljus

110610
Vi har härligt kvällsljus i trädgården om sommarkvällarna. Jag gillar att experimentera och fota i motljus och övning ger färdighet – därför tenderar det att bli ganska många sådana bilder. The Golden hour ger perfekt ljus att fotografera i och med lite träning kan man också ta härliga motljusbilder. En fotoblogg jag upptäckte nyligen har just skrivit ett intressant långt inlägg om just motljusfotografering – lite tips, vad som är bra att tänka på etc – att ”se” rätt ljus, att röra sig för att få rätt vinkel, att ställa in kameran rätt.

Jag tog lite motljusfoton ikväll när barnen spelade fotboll i trädgården, ska ta upp dem i datorn senare och se hur resultatet blev. Så länge lägger jag upp en bild tagen just under Golden hour häromdagen, på min nymålade blomsterbänk som står i grillhörnan på trädäcket. Den där gamla bänken köpte jag på loppis för sisådär 14 år sen när jag flyttade till min pyttelilla studentetta. Med lite svart färg blev den nästan som ny :smooch: . Nu – soffmys, Ben&Jerrys och finalen av Talang. Trevlig helg!

3 kommentarer på “Nygammal bänk i motljus”

Skriv en kommentar »

  1. Kommentar från: Lotta {ohlovely.se}

    Fantastisk bild! Måste säga att du inspirerar väldigt med dina vackra motljusbilder, jag har lust för att gå ut och lära mig lite ikväll. Har inte vågat mig på det så mycket tidigare. :)

    Tack för länken, ska läsa artikeln!
    Kram kram!


  2. Kommentar från: Dagarna.nu

    Så fint med motljusbilder.
    Dock har vi en lite dum tomt med stora träd precis där solen går ner så det blir skugga på nästan hela tomten :(


  3. Kommentar från: mammadagar

    Det är fantastiskt fint men det är inte helt lätt att få till det precis sådär som man vill… :smooch: Underbart det där annars med ljusa sommarkvällar…





Lämna kommentar

x0 ;) :tired: :sne: :sad: :redface: :razz: :pleased: :o :mmm: :love: :lol: :heart: :evil: :dead: :cry: :P :D :) :(